Activitate ONG – realizează doar venituri neimpozabile

Articol publicat in data de: 17 Februarie 2022
Categorii: ONG
 

Situatie de fapt:

Asociatia X este o entitate non-guvernamentala, apolitica, fara caracter religios, multiculturala, platitoare de impozit pe profit, neplatitoare de tva. Nu desfasoara activitate economica. Are membri care platesc cotizatie, iar la randul ei, si Asociatia plateste o cotizatie bianuala la X International, cu sediul in Elvetia. Anual sau bianual organizeaza baluri de caritate sau alte evenimente prin care obtine venituri din sponsorizari si donatii si doneaza banii catre cauze sociale sau institutii ale statului.

Intrebare:

1. Cu ocazia organizarii balurilor de caritate, Asociatia inchiriaza sala festiva, comanda mancare, bauturi alcoolice si cazare (dupa caz), iar toate acestea se emit pe numele asociatiei. Cum se inregistreaza aceste facturi, atunci cand participantii la baluri platesc un pachet intreg, care contin consumatia, mancare, cazarea si diferenta reprezinta donatie? Rog si monografie contabila.

2. Sunt considerate cheltuiala deductibila facturile cu bauturi alcoolice, in cazul organizarii de evenimente caritabile? Rog si monografie contabila.

3. Ce documente justificative sunt necesare atunci cand Asociatia doneaza banii unor institutii publice sau persoane fizice (artisti, sportivi, bolnavi etc.)?

4. Neavand activitati economice, toate veniturile sunt considerate neimpozabile si toate cheltuielile nedeductibile. Deci nu mai este nevoie sa se calculeze veniturile impozibile cu valoarea minima dintre 15.000 euro si 10% din veniturile neimpozabile, nu? Rog si monografie contabila.

Raspuns partial - Testează gratuit timp de 7 zile!

1. Cheltuielile efectuate cu sala festivă, mancarea, băuturile și cazarea, dacă sunt aferente veniturilor din donații, sunt cheltuieli nedeductibile conform art. 25 alin. (4) lit. e) din Legea

Înregistrează-te pentru răspunsul complet

● Alerte Fiscale
● Acces Reviste Bența – Prietenii Fiscalitatii si P. Contabilitatii –
● Acces la baza de date de spețe din toate domeniile de activitate
● Răspundem la orice speță din domeniile fiscalitate, contabilitate și resurse umane
● Dăm răspunsuri personalizate pentru fiecare situație în parte
● Interpretam legislația în așa fel încât să fie pe înțelesul tuturor
● Ai siguranță în relația cu autoritățile
● Te asiguri ca ești în legalitate

Distribuie pagina