Conditii speciale autorizare CAEN 9200 – activitati de jocuri de noroc

Articol publicat in data de: 16 Septembrie 2019
Categorii: Obligatiile persoanelor juridice
 

Situatie de fapt:

Firma neplitoare de TVA, platitoare de impozit pe veniturile microintreprinderilor (A), CAEN 5630 are un contract de asociere in participatiune cu un organizator de jocuri de noroc (B).

Firma A participa cu salariatii si spatiul, iar firma B cu licenta, soft si conduce evidenta asocierii; procent din rezultat 50% pentru fiecare. 

Organizatorul de jocuri (B) si-a deschis punct de lucru in acest spatiu cu cod CAEN 9200. 

Intrebare:

1. Firma A trebuie sa-si deschida si ea punct de lucru in acelasi spatiu, tinand cont ca aici are angajati 2 salariati cu contracte de munca ?

2. In conditiile in care firma A trebuie sa-si deschida punct de lucru, ce cod CAEN va mentiona ca va desfasura in locatie, stiind ca codul CAEN 9200 – Activitati din jocuri de noroc nu poate fi trecut nici ca activitate secundara (am intrebat la Registrul Comertului Prahova si au zis ca acest cod CAEN are regim special, un anumit capital social etc.)?

3. In conditiile in care firma A nu trebuie sa deschida punct de lucru, ce se intampla in cazul unui control de la ITM, avand in vedere ca firma A nu are registru unic de control, iar punctul de lucru este deschis de firma B?

4. In conditiile incheierii contractului de asociere in participatiune venitul, realizat va fi venit din jocuri de noroc si pentru firma A si pentru B. In conditiile unui control exista posibilitatea ca aceste venituri sa fie confiscate intrucat firma A nu are in obiectul de activitate cod CAEN 9200?

5. Ce cod CAEN se va trece in declaratia 112 ca activitate principala la firma A, tinand cont ca activitatea in baza contractului de asociere in participatiune este singura activitate desfasurata?

Raspuns partial - Testează gratuit timp de 7 zile!

Pentru a putea raspunde la speta dumneavoastra s-a solicitat opinia unor reprezentanti ai ITM.

1. si 2.

Înregistrează-te pentru răspunsul complet

● Alerte Fiscale
● Acces Reviste Bența – Prietenii Fiscalitatii si P. Contabilitatii –
● Acces la baza de date de spețe din toate domeniile de activitate
● Răspundem la orice speță din domeniile fiscalitate, contabilitate și resurse umane
● Dăm răspunsuri personalizate pentru fiecare situație în parte
● Interpretam legislația în așa fel încât să fie pe înțelesul tuturor
● Ai siguranță în relația cu autoritățile
● Te asiguri ca ești în legalitate

Distribuie pagina
Andrei Clisu

Articol scris de catre Andrei Clisu, in data de 16/09/2019.

Imi place sa lucrez cu oamenii si sa fiu inconjurat de ei. Din aceste considerente am ales drumul pe care am pornit acum mai bine de 10 ani de zile, cel de Inspector Resurse Umane si expert salarizare. Sunt o persoana care mereu a cautat calea de mijloc dintre angajator si angajat, astfel incat toti cei implicati in rapoarte de munca/salarizare sa beneficieze de cea mai buna consultanta in domeniu, si nu numai.

Vezi toate articolele scrise de Andrei Clisu