Login
Inregistrare
Recuperare parola
In caz ca ai uitat parola, introdu in campul de mai jos adresa de email si se va trimite un email cu link pentru resetarea parolei.
Abonare newsletter zilnic!
Vrei să rămâi la curent cu noutățile fiscale și contabile?
Modificari privind zilierii
Monica Predescu
Valabil la 23 Aprilie 2018
In 10.04.2018 a fost publicata LEGEA nr. 86 din 4 aprilie 2018 pentru modificarea si completarea Legii nr. 52 / 2011 privind exercitarea unor activitati cu caracter ocazional desfasurate de zilieri.
Astfel:
1. Activitatile pe care un zilier le poate presta pentru maxim 180 zile cumulate intr-un an pentru acelasi beneficiar pot fi si in domeniul viticol.
2. Munca necalificata cu caracter ocazional care se poate presta:
a) In domeniul hotelier – societatati care presteaza activitati conform codurilor CAEN 5510 si 5520
b) In domeniul restaurantelor – societatati care presteaza activitati conform codurilor CAEN 5610,5629, 5630
3. S-a introdus capitolul II1 care reglementeaza activitatea de intermediere intre cerere si oferta de munca ziliera.
Astfel se creaza noi oportunitatii de afaceri, respectiv este reglementata activitatea societatilor care pun in legatura persoanele care doresc sa lucreze ca zilieri cu societatile care doresc sa beneficieze de munca acestora. Sunt prevazute conditiile care trebuie indeplinite de aceste societati de intermediere, modalitatea in care acestea isi pot desfasura activitatea precum si faptul ca aceste societati trebuie acreditate de catre Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca.
Modificari privind zilierii
Articol scris in data de: 23 Aprilie 2018
Autor: Monica Predescu
In 10.04.2018 a fost publicata LEGEA nr. 86 din 4 aprilie 2018 pentru modificarea si completarea Legii nr. 52 / 2011 privind exercitarea unor activitati cu caracter ocazional desfasurate de zilieri.
Astfel:
1. Activitatile pe care un zilier le poate presta pentru maxim 180 zile cumulate intr-un an pentru acelasi beneficiar pot fi si in domeniul viticol.
2. Munca necalificata cu caracter ocazional care se poate presta:
a) In domeniul hotelier – societatati care presteaza activitati conform codurilor CAEN 5510 si 5520
b) In domeniul restaurantelor – societatati care presteaza activitati conform codurilor CAEN 5610,5629, 5630
3. S-a introdus capitolul II1 care reglementeaza activitatea de intermediere intre cerere si oferta de munca ziliera.
Astfel se creaza noi oportunitatii de afaceri, respectiv este reglementata activitatea societatilor care pun in legatura persoanele care doresc sa lucreze ca zilieri cu societatile care doresc sa beneficieze de munca acestora. Sunt prevazute conditiile care trebuie indeplinite de aceste societati de intermediere, modalitatea in care acestea isi pot desfasura activitatea precum si faptul ca aceste societati trebuie acreditate de catre Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca.