Prietenii Fiscalitatii

Prietenii Fiscalitatii nr. 37

Autor: Bența Adrian
13 Septembrie 2021 |
In numarul de astazi se remarca o analiza privind comercializarea bonurilor valorice de carburanti, o hotarare a Curtii Europene de Justitie ce ne arata cat de importanta este depunerea documentelor justificative la termen, o analiza a cutumei prin care daca o cheltuiala este nedeductibila nu se deduce TVA, dar si alte articole interesante.

Prietenii Fiscalitatii nr. 36

Autor: Bența Adrian
06 Septembrie 2021 |
In numarul de astazi se remarca o analiza a ultimelor modificari normative in domeniul fiscal, un articol privind fondul comercial negativ, o hotarare a Curtii Europene de justitie a Uniunii Europene ce ne aminteste plafonul de la care o fraudă fiscală poate sa aiba sanctiune penala, dar si alte articole interesante.
 

Prietenii Fiscalitatii nr. 35

Autor: Bența Adrian
30 August 2021 |
In numarul de astazi se remarca o analiza a impozitarii diurnei primita in mana de salariat. Depasirea de diurna este diurna bruta sau diurna neta? Se remarcă, de asemenea si o analiza a locului prestarii de servicii pentru inchirierea de autoturisme atunci cand apar exceptii si reguli generale din perspectiva TVA, o analiza duala cand

Prietenii Fiscalitatii nr. 34

Autor: Bența Adrian
23 August 2021 |
In numarul de astazi se remarca o analiza un articol cu fiscalitatea acordarii unor premii la salariati, o perfectionare activa, servicii prestate in favoarea Bancii Mondiale, dar si alte articole interesante.
 

Prietenii Fiscalitatii nr. 33

Autor: Bența Adrian
16 August 2021 |
In numarul de astazi se remarca o analiza a locului prestarii de servicii din punctul de vedere al TVA pentru o expozitie organizata in Dubai, o hotarare surprinzatoare a Curtii de Justitie a Uniunii Europene privind TVA la sumele platite pentru extinderea duratei de garantie la echipamente electronice, un articol cu faptul generator al TVA

Prietenii Fiscalitatii nr. 32

Autor: Bența Adrian
09 August 2021 |
In numarul de astazi se remarca o analiza cu serviciile prestate de societate din România pe teritoriul Indiei, o analiza cu aplicarea creditului fiscal, posibilitatea de a se aplica impozitul redus la o microintreprindere doar in baza contractului de administare al administratorului si o speta de jurisprudenta europeana privind TVA la jocul de Brige.
 

Prietenii Fiscalitatii nr. 31

Autor: Bența Adrian
02 August 2021 |
In numarul de astazi se remarca o analiza asupra documentelor justificative pentru ajustarea de TVA, acordarea cu titlu gratuit de catre un service a unui autoturism catre clienti pe durata reparatiei, achizitia de servicii de testare pagini web de la specialisti din India.

Prietenii Fiscalitatii nr. 30

Autor: Bența Adrian
26 Iulie 2021 |
In numarul de astazi se remarca proceduri privind distribuirea de dividende catre microintreprinderi din Romania, dar si catre alte persoane juridice din Italia, modul cum se calculeaza cifra de afaceri cand se determina veniturile din constructii si exista lucrari efectuate pe teritoriul altor state si o hotarare a Curtii de Justitie CJUE in domeniul TVA
 

Prietenii Fiscalitatii nr. 29

Autor: Bența Adrian
19 Iulie 2021 |
In numarul de astazi se remarca o reactualizare a procedurilor de acordare a unor bunuri cu titlu gratuit în scopul stimulării vânzării, achizitia unor servicii de punere la dispozitie de personal, dar si alte articole interesante.

Prietenii Fiscalitatii nr. 28

Autor: Bența Adrian
12 Iulie 2021 |
In numarul de astazi se remarca plati de comisioane catre o persoana fizica din China cu aplicarea conventiei de evitare a dublei impuneri, o procedura de impozitare a masei succesorale, o hotarare a Curtii de Justitie a Uniunii Europene cu aplicarea unei proceduri atunci cand partile recunosc existenta unei fraude, dar si alte articole interesante.