Prietenii Fiscalitatii

Prietenii Fiscalitatii nr. 48

Autor: Bența Adrian
28 Noiembrie 2022 |
În numărul de astăzi se remarcă o procedură privind TVA la închirierea de bunuri imobile în regim de scutire de TVA, dar și taxabilă prin opțiune; o analiză privind implicațiile fiscale la decontarea unor studii postuniversitare de către un angajator către un salariat și alte articole interesante.

Prietenii Fiscalitatii nr. 47

Autor: Bența Adrian
21 Noiembrie 2022 |
In numărul de astăzi se remarcă aplicarea TVA din perspectiva unei societăți civile de avocatură, respectiv o reactualizare a unor situații prin care o microîntreprindere rămâne plătitoare de impozit pe venitul microîntreprinderii din cauza veniturilor neimpozabile și alte articole interesante.
 

Prietenii Fiscalitatii nr. 46

Autor: Bența Adrian
14 Noiembrie 2022 |
In numărul de astăzi se remarcă o analiza privind un export de bunuri foarte riscant din punctul de vedere al TVA, un exemplu de monografie contabila privind lichidarea unei societăți, calitatea de contractori pentru armanta SUA, dar si alte articole interesante.

Prietenii Fiscalitatii nr. 45

Autor: Bența Adrian
07 Noiembrie 2022 |
In numarul de astazi se remarcă o analiza privind dividendele platite de catre o microtreprindere către o alta microintreprindere, analiza privind vanzarea unui teren asupra caruia au fost alocate cheltuieli cu autorizatiile de constructie, dar fara sa se edifice o constructie, dar si alte articole interesante.
 

Prietenii Fiscalitatii nr. 44

Autor: Bența Adrian
31 Octombrie 2022 |
In numarul de astazi se remarcă un calcul de oportunitate fiscala PFA sau microintreprindere pentru anul 2023, o procedura de organizare a unei tombole cu implicatiile financiar contabile si fiscale, dar si alte articole interesante.

Prietenii Fiscalitatii nr. 43

Autor: Bența Adrian
24 Octombrie 2022 |
In numarul de astazi se remarcă o cauza a Curtii de Justitie a Uniunii Europene privind colectarea TVA pentru transportul de persoane pe un rau detinut in comun de catre doua state membre, achizitia de servicii de consultanta din Ucraina cu aplicarea conventiei de evitare a dublei impuneri, dar si alte articole interesante.
 

Prietenii Fiscalitatii nr. 42

Autor: Bența Adrian
17 Octombrie 2022 |
In numarul de astazi se remarcă o analiza privind distribuirea de dividende catre o societate din Dubai cu aplicarea conventiei de evitare a dublei impuneri, o analiza privind aplicarea facilitatilor din costructii pentru realizarea de confectatii metalice si alte articole interesante.

Prietenii Fiscalitatii nr. 41

Autor: Bența Adrian
10 Octombrie 2022 |
In numarul de astazi se remarcă o analiza privind prestarile de servicii realizate de catre nerezidenti pe teritoriul Romaniei, o analiza privind vanzarea de cladiri vechi si pro-rata TVA, dar si alte articole interesante.
 

Prietenii Fiscalitatii nr. 40

Autor: Bența Adrian
03 Octombrie 2022 |
In numarul de astazi se remarcă una dintre cele mai inovative Hotarari ale Curtii Europene de Justitie in domeniul TVA, o analiza privind un export de produse accizabile, dar si alte articole interesante.

Prietenii Fiscalitatii nr. 39

Autor: Bența Adrian
26 Septembrie 2022 |
In numarul de astazi se remarcă proceduri privind TVA pentru activități din parcuri de distracții, proceduri de capitalizare a costurilor la active imobilizate necorporale, dar si alte articole interesante.