Spete

Corectarea bilantului semestrial

Situatie de fapt: Am întocmit bilanțul semestrial pentru anul 2019 cu omiterea completării primei coloane, aferente perioadei 01.01.2019 și completarea numarului mediu și efectiv de salariati. Intrebare: Se depune vreun fel de corecție la bilanț?

Pro Rata – modalitate de calcul cu descrieri exacte de operatiuni

Intrebare: Va rog  sa ma ajutati cu un exemplu de calcul pro rata dar cu detalii clare ce tipuri de operatiuni intra atat la venituri cat si la cheltuieli cum se vor duce in jurnale cu ce tip de TVA si cum se inregistreaza in decont.
 

Prestari de servicii furnizate pe cale electronica. Obligatii declarative. Impozit venit nerezidenti

Situatie de fapt: Unui SRL care presteaza servicii medicale in Romania platitor de impozit pe profit si cu cod de TVA pentru achizitii intracomunitare de bunuri si servicii i se presteaza de catre o societate din Estonia -administrare campanii google, facebook si mentenanta site. Societatea din Estonia are cod invalid de TVA, factura este fara

Venit din dividende. Contributia de asigurari sociale de sanatate.

Intrebare: Dacă pe SRL-ul pe care îl administrez în calitate de asociat unic și administrator (fără angajați), cod caen 7430, adaug ca asociați rude de gradul 1, cu domiciliul în UE și/sau în afara UE, este posibil ca fiecare din acești asociați să primească dividende sub plafonul de 12 salarii minime, respectiv sume până la
 

Am vandut un produs cu TVA 9% in loc de 19%. Cum corectez?

Situatie de fapt: Cand s-a schimbat casa de marcat, din eroare, distribuitorul care a instalat codurile de produse, a trecut la un produs 9% TVA , in loc de 19% TVA, deci, produsul respectiv a iesit din gestiune cu 9% TVA, ajungand gestiunea respectiva, adica cea cu 9% sa aiba sold negativ pana s-a observat,

Monografie contabila diferente salariale castigate in instanta

Situatie de fapt: Un salariat a castigat in anul 2019 cu hotarare judecatoreasca definitiva diferente salariale aferente anului 2015 in valoare de 455 lei. Intrebare: Ce monografie contabila vom folosi pentru aceste diferente pe care le inregistram la luna august 2019?
 

Deductibilitate vouchere acordate clientilor. Facturi in valuta intre rezidenti.

Situatie de fapt: Societatea doreste sa acorde vouchere de vacanta eliberata de Touring Europa Bus pentru clientii persoane juridice, in cadrul unei campanii , pentru stimularea vanzarilor la un anumit brand de anvelope. Touring Europa Bus este o societate rezidenta in Romania. Intrebare: 1. Este deductibila din punct de vedere fiscal contravaloarea acestor vouchere? 2.

Asociat, persoana fizica, imprumuta societatea. Calcul dobanda. Tratament fiscal

Intrebare: Dacă în calitate de persoană fizică împrumut cu o sumă de bani propriul SRL pe care îl și administrez, pot cere dobândă? Dacă da, cum se calculează dobânda și cărui regim fiscal i se supune? Pot trece ce dobândă doresc?
 

Cladire construita de ONG din donatii ale persoanelor fizice. Tratament TVA dupa demolare in vederea vanzarii terenului.

Situatie de fapt:  Un ONG, fara activitate economica, are venituri exclusiv din donatii. Este neplatitor de TVA si are in patrimoniu o cladire construita si receptionata 16.02.2007, folosita in activitatea non-profit, pe care vrea sa o demoleze. Nu au fost efectuate investitii. Scopul demolarii il reprezinta eliberarea terenului pentru a fi vandut ulterior, iar materialele

Venit din dividende. Contributii sociale datorate.

Situatie de fapt: Realizez venituri din dividendele unui SRL. Peste 6 ani am înțeles că este posibil să primesc decizie de impunere pentru plata pensiei. Intrebare: Este posibil așa ceva? Dacă da, pe ce bază legală? Dacă după ce am impozitat deja profitul și dividendele, nu doresc să cotizez la pensie, cum pot fi exceptat?