Se poate cumula pensia pentru limita de varsta cu indemnizatia pentru incapacitate temporara de lucru in cazul unui pensionar salariat?

Articol publicat in data de: 11 Iunie 2019
Categorii: Veniturile persoanelor fizice
 

Situatie de fapt: 

De 10 luni sunt in concediu medical pentru neoplasm, iar de saptamna viitoare am dreptul la pensie pentru limita de varsta si stagiu complet de cotizare.

Am depus la angajator in urma cu 30 de zile o cerere prin care doresc sa-mi continui activitatea in conformitate cu prevederile legii 93/2019, bineinteles dupa terminarea perioadei de concediu medical.

Intrebare:

Am dreptul si la pensie si la indemnizatie de concediu de boala sau trebuie sa-mi depun dosarul dupa terminarea concediului medical?

Raspuns partial - Testează gratuit timp de 7 zile!

Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice prevede la art. 118 faptul ca, in sistemul public de pensii, pot cumula pensia cu venituri realizate din activită

Înregistrează-te pentru răspunsul complet

● Alerte Fiscale
● Acces Reviste Bența – Prietenii Fiscalitatii si P. Contabilitatii –
● Acces la baza de date de spețe din toate domeniile de activitate
● Răspundem la orice speță din domeniile fiscalitate, contabilitate și resurse umane
● Dăm răspunsuri personalizate pentru fiecare situație în parte
● Interpretam legislația în așa fel încât să fie pe înțelesul tuturor
● Ai siguranță în relația cu autoritățile
● Te asiguri ca ești în legalitate

Distribuie pagina
ADINA VLAICU

Articol scris de catre ADINA VLAICU, in data de 11/06/2019.

Consultant fiscal, membru al Camerei Consultantilor Fiscali din Romania, cu o experienta in domeniul financiar de peste 15 ani, perioada in care am incercat sa gasesc solutii si raspunsuri la provocarile zilnice din domeniul economic, cu o atitudine proactiva si constienta de faptul ca numai o informare corecta si la timp iti poate asigura in societatea dinamica, contemporana noua, garantia reusitei care se defineste economic prin trei termeni: castig, venit sau profit.

Vezi toate articolele scrise de ADINA VLAICU