Alte taxe si impozite

Impozitul datorat pentru cladirile detinute de persoane juridice

Situatie de fapt: O casa de locuit a fost vanduta, cumapratorul fiind o societate comerciala. In casa respectiva locuiesc doua persoane fizice, domiciliu mentionat si in actele de identitate ale acestora. Cladirea este folosita ca locuinta de serviciu. Intrebare:  Cota de impozitare difera la cladirile nerezidentiale, fata de cladirile rezidentiale sau au aceasi cota?

Cheltuieli realizate in interes personal de salariat – actionar

Situatie de fapt: In cadrul unei societatii comerciale unul dintre actionari este si angajatul societatii si realizeaza cheltuieli in interes personal pe firma. Intrebare: Aceste cheltuieli realizate in interes personal, ar trebui incadrate ca si Venituri din alte surse pentru actionar sau Venituri din salarii si asimilate salariilor?

Procedura radierii codului de identificare fiscala (NIF) al unei persoane fizice nerezidente

Situate de fapt: S-a obtinut NIF pentru un administrator (cetatean nerezident) in vederea obtinerii codului de TVA pentru o societate nou infiintata. Intrebare: Daca administratorul va fi revocat din functie/inlocuit si nu va mai dori sa fie inregistrat fiscal in Romania, poate fi solicitata incetarea valabilitatii NIF? Daca da, care este procedura?

Transport salariati la si de la locul de munca – tratament fiscal

Situatie de fapt: Societatea este situata pe o platforma industriala, salariatii se deplaseaza cu resurse proprii de la locuinta la societate ( o parte din salariati, in program de zi, vin cu masina personala, cei care sunt in schimburi au transport organizat si li se retine pe statul de plata). Salariatii se afla in localitati

Emitere factura fiscala in anul 2019 ulterior emiterii bonului fiscal in anul 2018

Situatie de fapt: O persoana fizica solicita in 2019 factura pentru un serviciu medical prestat in 2018 si incasat pe baza de bon fiscal. Intrebare: Este posibil din punct de vedere legal, mai ales in cazul in care persoana a pierdut bonul si nu poate justifica faptul ca i s-a prestat acel serviciu?

Cine datoreaza taxe de mediu pentru cutiile folosite la supraambalare?

Situatie de fapt: Firma noastra este una de productie. Achizitionam cutii de la o tipografie din Romania pentru supra-ambalarea produselor proprii in vederea transportului acestora catre distribuitori. Pe factura de la tipografie scrie “cutii”. Intrebare: Firma noastra datoreaza catre Administratia Fondului pentru Mediu contributia de 2% pentru ambalaje introduse pe piata pentru aceste cutii?

Cum se plateste contributia de 2% pentru deseuri vandute unei companii colectoare din Italia?

Situatie de fapt: Din activitatea de productie desfasurata de catre societate rezulta deseu de fibre sintetice, deseu care se vinde catre societati comerciale din Italia. Societatea noastra trebuie sa declare aceste deseuri la fondul de mediu si dotoreaza o contributie de 2% din valoarea vanzarilor de deseuri. Conform modificarilor legislative (OUG nr. 50 / 25

Taxa mediu – ambalaje vandute impreuna cu marfa din magazin – se datoreaza sau nu?

Situatie de fapt: Un srl care produce pasta de paste achizitioneaza de la diversi furnizori materiale pentru ambalat productia: borcane, capace, etichete personalizate. Sunt produse proprii pe care le comercializeaza in magazinele proprii. Intrebare: Se plateste taxa mediu pentru ele?

Activitati artistice cu caracter umanitar – facilitati fiscale

Situatie de fapt: O societate comerciala are contracte cu institutiile statului, organizeaza spectacole si vinde bilete prin iabilet.ro. Intrebare 1. In decembrie va avea loc un concert la Primăria Bragadiru, cu contract de prestări servicii, producatorul doreste sa fie un concert umanitar. Ce documente, monografie contabila si cadru legislativ se aplica pentru a putea sa

Impozitul pe venitul din exploatarea resurselor naturale se cumuleaza cu impozitul pe micro?

Situație de fapt:  O societate comercială are cod CAEN 0220 exploatare forestieră. Această calculează și virează în anul 2018 impozit pe veniturile microîntreprinderilor. Astăzi am fost sunată de la ANAF și mi s-a trasmis că trebuia să calculez impozit de 0.5% pe venitul din exploatare forestieră (conform ordonanței 6/2013). Întrebare:  Rețin și virez 1% impozit venit micro sau 1% + 0.5% pentru partea de exploatare forestieră?