Alte taxe si impozite

Teren dat in arenda de o societate comerciala

Situatie de fapt: Un SRL platitor de TVA (arendator) incheie un contract de arendare cu un I.I.(arendas), obiectul constituindu-l un teren in suprafata de 31.5 ha. Pretul pe care il va plati arendasul este de 125 lei ha/an. Intrebare: 1. Care este monografia contabila? 2. Ce taxe plateste arendatorul?

Obligatii fiscale si monografie contabila la achizitia unui imobil nou

Situatie de fapt: O societate comerciala platitoare de TVA achiziționează pe baza de contract si factura un imobil în valoare de 450.000 lei (pret fara TVA) de la o societate înregistrată în scopuri de TVA în România. Imobilul este nou. Intrebare: 1. Care este monografia contabila? 2. Care sunt obligatiile fiscale?

Acciza pentru produse energetice consumate la bordul unei nave, dar nu in scop de combustibil pentru navigatie

Intrebare: Beneficiază de scutire de accize consumurile de produse energetice când acestea sunt realizate la bordul unei nave, de către utilajele ce funcționează în mod independent de navă?

Achizitii intracomunitare de produse accizabile, sub plafon de 10.000 euro. Tratament fiscal TVA.

Situatie de fapt: O societate din Romania, neplatitoare de TVA, doreste sa achizitioneze din Italia produse accizabile (uleiuri minerale), valoarea lor fiind sub plafonul privind achizitiile intracomunitare de 34.000 lei. Intrebare: Care sunt obligatiile societatii privind TVA, declarare, plata, inregistrare fiscala?

Cui revine obligatia platii taxelor vamale si a TVA-ului pentru import in cazul conditiei de livarare DDP?

Situatie de fapt: Societatea A participa la o licitatie organizata de societatea C. Scopul licitatiei este achizitia de piese schimb pentru utilajele societatii C. Aceste piese pot fi furnizate de o societate B din India. In caietul de sarcini se impune conditia de livrare DDP. Transportul ar avea loc prin portul Constanta, apoi la poarta

Comercializarea de produse alcoolice necesita autorizare? Cine are obligatia platii accizelor?

Situatie de fapt: O societate avand CAEN 4711 doreste sa vanda bere artizanala imbuteliata. Pana acum nu a vandut alcool. Intrebare: 1) Are nevoie de avize speciale pentru vanzarea alcoolului? 2) Trebuie sa plateasca accize sau acestea intra in datoria producatorului?

Aplicarea impozitului specific unor activitati

Intrebare: Entitatile care au coduri CAEN pe CUI si/sau Certificate Constatatoare cu baruri si/sau restaurante si sunt microintreprinderi, au obligatia inregistrarii si aplicarii impozitului specific? Incepind cu ce data si care sunt obligatiile fiscale si contabile ?

Inregistrarea sediului stabil pentru servicii in domeniul constructiilor prestate in Italia

Situatie de fapt: O intreprindere individuala cod CAEN 4333, presteaza servicii in Italia prin titularul intreprinderii individuale, care nu are calitatea de salariat, catre persoane fizice si juridice. Intrebare: Daca intr-un interval de 12 luni presteaza serviciile si catre persoane din Romania mai exista obligativitatea inregistrarii sediului stabil in Italia cu implicatiile aferente (impunere acolo,

Ce impozit platesc daca in apartament este sediu cu activitate?

Situatie de fapt: O firma are sediul social intr-un apartament si activitatea declarata la ONRC este la sediul beneficiarului. Intrebare: Impozitul pe apartament pe anul 2018 se calculeaza normal sau se plateste impozit majorat?

Este obligatorie reevaluarea cladirilor?

Situatie de fapt: Societatea noastra are in proprietate mai multe cladiri. Au trecut 3 ani de la ultima reevaluare a cladirilor si in momentul de fata nu dorim acest lucru. Cladirile sunt in judete diferite. Intrebare: 1. Este obligatorie reevaluarea cladirilor (pentru directia impozite si taxe locale) si depunerea documentatiei la Primarie? 2. Se poate