Email

office@universulfiscal.ro

Alte taxe si impozite

Este obligatorie reevaluarea cladirilor?

Situatie de fapt: Societatea noastra are in proprietate mai multe cladiri. Au trecut 3 ani de la ultima reevaluare a cladirilor si in momentul de fata nu dorim acest lucru. Cladirile sunt in judete diferite. Intrebare: 1. Este obligatorie reevaluarea cladirilor (pentru directia impozite si taxe locale) si depunerea documentatiei la Primarie? 2. Se poate

Cine datoreaza impozit 0.5% pe resursele naturale?

Situatie de fapt: Cumparam balast si il prelucram. Obtinem agregate pe care o parte le vindem si o parte le folosim la producerea betonului. Intrebare: Trebuie sa platim impozitul de 0.5% pe resurse naturale? Cum il calculam?

Impozitul pe cladiri rezidentiale si nerezidentiale

Întrebare: Care sunt diferențele, din punct de vedere fiscal, intre un apartament folosit ca spațiu comercial sau folosit ca locuință a unei persoane fizice?

Fiscalitate pentru dropshipping

Situatie de fapt: Societate neplatitoare de TVA, comert online, preia comenzi pentru produse de la persoane din SUA. Furnizorul este din China, iar marfurile vor fi livrate de catre acesta catre clientii din SUA, fara a intra in Romania. Societatea va avea cont paypall, prin care va incasa facturile de la clienti. Intrebare: Care este

Intarzieri la plata obligatiilor catre bugetele locale

Intrebare: Cum se calculeaza termenul pentru care se percep penalitati si majorari de intarziere pentru neplata impozitelor si taxelor locale?

Accize datorate pentru bauturi alcoolice

Situatie de fapt: O societate intentioneaza sa achizitioneze din Lituania, de la o persoana juridica impozabila, bere in scopul revanzarii. Acoolemia va fi intre 4.5 si 8%. Intrebare: Societatea va trebui sa achite accize? Si daca da, ce cota? Cum se calculeaza?

Tratamentul fiscal al dividendelor

Intrebare: 1. Care sunt obligatiile fiscale (respectiv declarative) in cazul in care in 2018 se repartizeaza dividende aferente anului 2017? 2. In situatia in care din soldul contului 1171 se repartizeaza dividende, dupa depunere bilantului, cum se procedeaza? 3. Cum se procedeaza pentru dividendele repartizate in anul 2018 din profitul aferent anilor 2015 si 2016?

Perioada aplicare impozit specific

Situatie de fapt: O societate platitoare de impozit pe venitul microintreprinderilor are drept activitate principala, codul CAEN 5630. La data de 31.12.2016 societatea a obtinut venituri sub plafonul de 100 000 Euro. Incepand cu luna noiembrie 2017, firma a realizat venituri din jocuri de noroc prin asociere in participatiune, asadar a devenit platitoare de impozit pe

Impozitul specific pentru o pensiune din Jurilovca

Intrebare: Cum se calculeaza impozitul specific pentru o pensiune cu 4 camere duble situata in Jud. Tulcea, localitatea Jurilovca?

Import din China pe teritoriul Germaniei

Situatie de fapt: O firma din Romania face import de bunuri. Acestea vor fi revandute catre o societate din Germania. Bunurile sunt transportate direct din China pe teritoriul Germaniei, la sediul clientului final. Ambele societati sunt platitoare de TVA. Intrebare:  Cine are obligatia platii taxelor vamale?