Alte taxe si impozite

Inchirierea unui apartament pentru cazare salariati trebuie tratata ca punct de lucru sau locuinta de serviciu?

Situatie de fapt: Am o intrebare cu privire la inchirierea unui apartament de catre o firma de la persoana fizica. Firma doreste sa fie punct de lucru dar persoana fizica spune ca i se majoreaza impozitul si nu vrea asta. Proprietarul apartamentului i-a sugerat celui care doreste sa inchirieze sa declare apartamentul ca si locuinta

Societati care desfasoara activitati corespunzatoare impozitului specific concomitent cu alte tipuri de activitati. Mod de declarare a impozitului.

Situatie de fapt: Entitatea desfasoara activitati de catering, supuse impozitului specific. Firma a inchiriat automate de apa si cafea, care au fost montate in spatiile clientilor, persoane juridice. Firma de catering factureaza clientilor serviciile privind subinchirierea si mentenanta acestor aparate. Intrebare: Sumele facturate clientilor pentru folosirea automatelor sunt asimilate celorlalte venituri de catering supuse impozitului

Care este impozitul pe o cladire neevaluata din 2009?

Situatie de fapt: Am 3 clădiri in proprietatea companiei mele din Bucuresti care au fost cumpărate in anul 2001 prin 3 contracte separate. Impozitul pe cladiri a fost plătit pentru toate 3 proprietăţi (contracte) până în anul 2009, care s-a bazat pe un raport evaluator făcut în 2005. In anul 2009, se face o nouă

Teren dat in arenda de o societate comerciala

Situatie de fapt: Un SRL platitor de TVA (arendator) incheie un contract de arendare cu un I.I.(arendas), obiectul constituindu-l un teren in suprafata de 31.5 ha. Pretul pe care il va plati arendasul este de 125 lei ha/an. Intrebare: 1. Care este monografia contabila? 2. Ce taxe plateste arendatorul?

Obligatii fiscale si monografie contabila la achizitia unui imobil nou

Situatie de fapt: O societate comerciala platitoare de TVA achiziționează pe baza de contract si factura un imobil în valoare de 450.000 lei (pret fara TVA) de la o societate înregistrată în scopuri de TVA în România. Imobilul este nou. Intrebare: 1. Care este monografia contabila? 2. Care sunt obligatiile fiscale?

Acciza pentru produse energetice consumate la bordul unei nave, dar nu in scop de combustibil pentru navigatie

Intrebare: Beneficiază de scutire de accize consumurile de produse energetice când acestea sunt realizate la bordul unei nave, de către utilajele ce funcționează în mod independent de navă?

Achizitii intracomunitare de produse accizabile, sub plafon de 10.000 euro. Tratament fiscal TVA.

Situatie de fapt: O societate din Romania, neplatitoare de TVA, doreste sa achizitioneze din Italia produse accizabile (uleiuri minerale), valoarea lor fiind sub plafonul privind achizitiile intracomunitare de 34.000 lei. Intrebare: Care sunt obligatiile societatii privind TVA, declarare, plata, inregistrare fiscala?

Cui revine obligatia platii taxelor vamale si a TVA-ului pentru import in cazul conditiei de livarare DDP?

Situatie de fapt: Societatea A participa la o licitatie organizata de societatea C. Scopul licitatiei este achizitia de piese schimb pentru utilajele societatii C. Aceste piese pot fi furnizate de o societate B din India. In caietul de sarcini se impune conditia de livrare DDP. Transportul ar avea loc prin portul Constanta, apoi la poarta

Comercializarea de produse alcoolice necesita autorizare? Cine are obligatia platii accizelor?

Situatie de fapt: O societate avand CAEN 4711 doreste sa vanda bere artizanala imbuteliata. Pana acum nu a vandut alcool. Intrebare: 1) Are nevoie de avize speciale pentru vanzarea alcoolului? 2) Trebuie sa plateasca accize sau acestea intra in datoria producatorului?

Aplicarea impozitului specific unor activitati

Intrebare: Entitatile care au coduri CAEN pe CUI si/sau Certificate Constatatoare cu baruri si/sau restaurante si sunt microintreprinderi, au obligatia inregistrarii si aplicarii impozitului specific? Incepind cu ce data si care sunt obligatiile fiscale si contabile ?