Impozitul pe profit

În ce condiții se pot sponsoriza persoanele fizice?

Situatie de fapt: O societate comerciala platitoare de impozit pe profit a sponsorizat un sportiv. Sportivul este legitimat la un club sportiv iar acesta este inscris in Registrul entitatilor/Unitatilor de Cult. Intrebare: Suma acordata ca sponsorizare poate fi scazuta din impozit pe profit datorat daca se incadreaza in limitele prevazute de Codul Fiscal?

Mijloace fixe achizitionate din profitul reinvestit

Situatie de fapt: O societate a cumparat un mijloc fix pentru care a beneficiat de facilitatea de profit reinvestit. Mijlocul fix a fost cumparat in august 2015 (s-a semnat contractul si s-a platit prima factura de avans), furnizorul a facut facturi de avans pana in octombrie 2016, iar mijlocul fix a fost pus in functiune

Asociatie de proprietari. Obligatia depunerii formularului 101- “Declarație privind impozitul pe profit”

Situatie de fapt: O asociatie de proprietari are uscatoarele inchiriate catre diversi proprietari pe baza de contract de inchiriere. Valoarea lunara a chiriei este trecuta pe listele lunare de plata, iar sumele incasate se constituie ca fond la dispozitia asociatiei, fond folosit la repararea partilor comune. Asociatia conduce contabilitate in partida simpla. Intrebare: 1. Asociatia

Impozit pe profit si impozit pe micro in acelasi an

Situatie de fapt: O societate comerciala platitoare de impozit pe profit, potrivit codului fiscal trece de la 01.01.2017 la impozit pe venitul microintreprinderilor (cifra de afaceri mai mica de 500.000 euro, capital social 200 lei): – In urma modificarilor aduse in trimestrul I 2017 codului fiscal, societatea isi mareste capitalul la 50.000 lei , incepand

Majorarea capitalului social din profitul nerepartizat. Tratament fiscal

Situatia de fapt: Societatea (A)-persoana juridica romana are ca asociati o societate romaneasca (B) -persoana juridica romana cu 95% parti sociale si asociat italian – persoana fizica cu 5%. Se doreste majorarea capitalului social din profit nerepartizat la A. Societatea B are asociati persoane fizice de nationalitate italiana. Intrebare: Cum procedez: – Hotarare Aga de

Inchiderea conturilor folosite pentru provizioane

Situatie de fapt: Societatea a inregistrat in anii trecuti provizion pentru clientii vechi. Sumele care au constituit provizionul aveau scadenta depasita cu mai mult de 270 zile, nu sunt garantate si nu sunt de la persoane afiliate. Asadar: s-au facut notele 418=411 si 6814=491 in anii precedenti. Dorim sa inchidem 418 si 491. Intrebari: 1.

Societate cu procedura de insolventa inchisa. Scoaterea din evidentele contabile a furnizorilor neachitati.

Situatia de fapt: Societate cu procedura de insolventa inchisa, nu poate plati tot furnizorii si ramane cu solduri in conturile 401 si 409. Dupa inchidere procedurii se hotaraste trecerea datoriilor pe venituri. Intrebare: Ce implicatii fiscale sunt privind trecerea datoriilor la venituri?

Raportul de monitorizare vehicul prin GPS sau foaie de parcurs. Tratament fiscal

Situatia de fapt: Societatea are incheiat un contract de servicii pentru urmarire traseu autoturisme (gps). Intrebare: In ce masura raportul furnizat pentru un autoturism poate inlocui foaia de parcurs? Ma intereseaza din punct de vedere al deducerii 100% TVA si cheltuiala = 100% deductibila?

Cand trebuie inregistrata nota contabila 105 = 1175 cu diferenta dintre amortizarea fiscala si cea contabila?

Intrebare: Este obligatoriu sa inregistram lunar diferenta dintre amortizarea fiscala si cea contabila prin nota contabila 105 = 1175?

Obligatii fiscale in cazul unei societati cu obiect de activitate consultanta

Intrebare: Pentru o firma cu obiect principal de activitate servicii de consultanta – ce obligații fiscale sunt? Sunt tratate special fata de celelalte firme cu obiect prestări servicii? Veniturile pot fi numai din servicii de consultanta?