Email

office@universulfiscal.ro

Impozitul pe profit

Decontarea cheltuielilor cu reparatiile si piesele de schimb masini in cadrul unui contract de inchiriere

Intrebare: Cheltuielile pentru reparatii si piesele pentru masinile inchiriate sunt deductibile fiscal sau trebuie facturate proprietarului autoturismului?

Cheltuielile cu delegarea salariatilor intr-o alta localitate

Situatie de fapt: O societate are o lucrare de constructii in alt judet. Le asigura cazarea si masa muncitorilor la un camin din localitatea respectiva, de la care va primi factura. Suma rezultata este de 41 lei/zi de persoana (cazare+masa). Intrebare: 1) Cum se considera aceste cheltuieli din punct de vedere fiscal? 2) Pot fi

Delegare sau detasare transnationala pentru angajatii unei firme de transport?

Situatie de fapt: Firma de  transport din Romania,  angajeaza soferi ce desfasoara activitate in Romania si UE. Intrebare: Având în vedere prevederile legii privind detașarea transnațională, a Codului Muncii și a Codului Fiscal, care este modul corect de completare al locului muncii în contractul individual de muncă pentru firmele de transport românești care angajează șoferi

Reduceri de pret acordate clientilor – monografie contabila si implicatii fiscale

Situatie de fapt:  O societate comercială platitoare de TVA si impozit pe profit acordă clienților persoane fizice sau juridice, la sfârșitul lunii, discount în funcție de cantitatea cumpărată în luna respectivă. Astfel, în ultima zi din luna se centralizeaza cantitatea cumpărată de fiecare client si începând cu prima zi a lunii urmatoare se factureaza /

Deduceri fiscale pentru achizitii vehicule in leasing financiar

Situatie de fapt: Entitatea WA SRL, inregistrata in scop de TVA, face achizitii auto prin contracte de leasing financiar. Intrebare: Care sunt deducerile fiscale pentru aceste achizitii auto prin contracte de leasing financiar?

Aplicarea impozitului specific unor activitati

Intrebare: Entitatile care au coduri CAEN pe CUI si/sau Certificate Constatatoare cu baruri si/sau restaurante si sunt microintreprinderi, au obligatia inregistrarii si aplicarii impozitului specific? Incepind cu ce data si care sunt obligatiile fiscale si contabile ?

Inregistrarea ca platitor impozit pe profit a unei asociatii sportive

Intrebare: Asociatia Club Sportiv dupa ce i s-a atribuit CIF-ul, are obligatia de a se inregistra ca platitoare de impozit pe profit? Daca da, incepand cu ce data si care sunt declaratiile de depus?

Înscrierea în Registrul entităților/unităților de cult pentru care se acordă deduceri fiscale

Intrebare: O asociatie de crescatori de animale care primeste Fonduri APIA si o asociatie Club Sportiv Olimpic sunt obligate sa depuna F 163 la ANAF pentru inscrierea in Registru?

Poate o societate sa plateasca studiile unui viitor angajat?

Intrebare: In ce conditii de deductibilitate o societate civila de avocati poate suporta taxele de scolarizare pentru o persoana fizica cu care urmeaza sa colaboreze ca si avocat dupa finalizarea studiilor? Poate fi considerat venit din alta sursa si impozitat in consecinta, la nivelul persoanei fizice?

Comisionul obtinut pentru inchirierea unui spatiu in care sunt amplasate masini cu jocuri de noroc poate fi considerat venit din jocuri de noroc?

Situatie de fapt: Firma (A) care detine un bar are amplasate in acesta niste masini cu jocuri de noroc si pariuri sportive care apartin unei alte firme (B). In baza unui contract, firma (A), care detine barul, primeste un comision lunar functie de veniturile incasate de firma (B) din folosirea masinilor cu jocuri de noroc