Impozitul pe profit

Facilitati fiscale pentru sponsori (societati platitoare de impozit pe profit sau microintreprinderi)

Situatie de fapt:  O firma de productie cinematografica doreste sa obtina sponsorizari, pentru productia unui film de scurt metraj. Sponsorii, vor fi mentionati in filmul respectiv la generic. Intrebare: Ce facilitate fiscala pot avea sponsorii (microintreprinderi si firme platitoare de impozit pe profit) daca acorda aceste sponsorizari?

Teren dat in arenda de o societate comerciala

Situatie de fapt: Un SRL platitor de TVA (arendator) incheie un contract de arendare cu un I.I.(arendas), obiectul constituindu-l un teren in suprafata de 31.5 ha. Pretul pe care il va plati arendasul este de 125 lei ha/an. Intrebare: 1. Care este monografia contabila? 2. Ce taxe plateste arendatorul?

Obligatii fiscale si monografie contabila la achizitia unui imobil nou

Situatie de fapt: O societate comerciala platitoare de TVA achiziționează pe baza de contract si factura un imobil în valoare de 450.000 lei (pret fara TVA) de la o societate înregistrată în scopuri de TVA în România. Imobilul este nou. Intrebare: 1. Care este monografia contabila? 2. Care sunt obligatiile fiscale?

Incheierea unui act de mecenat cu un salariat care are nevoie de sprijin in domeniul medical

Intrebare: Un SRL poate sa deconteze procedura de fertilizare in vitro a unei angajate?

Produse returnate de client si revandute in pierdere. Tratament fiscal. TVA

Situatie de fapt: In anul 2018 firma ABC a vandut 2000 de tablete catre Telekom cu taxare inversa. In anul 2019 Telekom ni le da inapoi deoarece vor sa cumpere o generatie mai noua. ABC SRL in 2019 vinde cele 2000 tablete catre alt client, insa in pierdere, cu taxare inversa. Intrebare: 1. Cum considerati

Imobilizari in curs de executie constatate lipsa la inventar

Situatie de fapt: O societate platitoare de impozit pe venit, are inregistrata in evidenta contabila „Imobilizari in curs de executie”, in valoare de 1.100.000 Euro, realizate intre anii 2009 – 2014. La inventeriere s-a observat ca aceste imobilizari nu mai exista faptic. Intrebare: In cazul in care societatea va inregistra pe cheltuili aceste imobilizari: 1.

Cursuri de specializare urmate de administrator. Tratament din punct de vedere deductibilitate cheltuieli

Situatie de fapt: Societate cu codul CAEN recrutare personal. Administratorul (neangajat cu CIM) urmeaza cursuri de specialist HR. Intrebare: Pot fi deduse aceste cursuri pe SRL-ul lui daca nu este angajat?

Impozit pentru venituri din drepturi de proprietate intelectuala platite unui nerezident

Situatie de fapt: Se plătesc 500 lire, intr-un cont bancar din Londra, reprezentând drepturi de proprietate intelectuală, către o persoană domiciliată în Franta, dar care nu prezinta un certificat de rezidență fiscală din Franța ci din Ucraina. Intrebare: Ce impozite trebuie sa platesc?

Recuperarea pierderilor fiscale

Intrebare: Daca in anii precedenti am avut pierdere adica: 2015, 2016, 2017 si in 2018 am avut profit trebuie sa scad ceva la calculul impozitului pe profit? Mentionez ca in 2017 februarie-decembrie si 2018 firma a fost platitoare de impozit pe venit. Din 2019 a devenit platitoare de impozit pe profit.

Decontarea cheltuielilor cu reparatiile si piesele de schimb masini in cadrul unui contract de inchiriere

Intrebare: Cheltuielile pentru reparatii si piesele pentru masinile inchiriate sunt deductibile fiscal sau trebuie facturate proprietarului autoturismului?