ONG

Asociatiile de producatori trebuie sa refactureze catre membri cheltuielile facute? Monografie contabila.

Situatie de fapt: O asociatie de producatori produse traditionale cuprinde 5 asociati (II, SRL) si participa la diverse targuri. Primeste factura de la organizatorii de astfel de evenimente, in principal o taxa de participare/chirie. Intrebare: 1.  Asociatia trebuie sa refactureze aceste servicii catre cei cinci asociati? 2. Care este monografia contabila pentru asociatie?

Facilitati fiscale pentru sponsori (societati platitoare de impozit pe profit sau microintreprinderi)

Situatie de fapt:  O firma de productie cinematografica doreste sa obtina sponsorizari, pentru productia unui film de scurt metraj. Sponsorii, vor fi mentionati in filmul respectiv la generic. Intrebare: Ce facilitate fiscala pot avea sponsorii (microintreprinderi si firme platitoare de impozit pe profit) daca acorda aceste sponsorizari?

Procedura de creditare a unui ONG de catre presedinte

Situatie de fapt: Presedintele unei asociatii are nevoie sa plateasca o factura de 500 lei si nu are acesti bani in casa sau in banca. Plateste factura din buzunarul perosnal pana se fac bani in casa sa-i returneze. Intrebare: Este necesar ca la fiecare plata de factura platita din buzunarul propriu sa faca si contract

TVA pentru asociatiile de proprietari

Situatie de fapt: O asociatie de proprietari, neplatitoare de TVA, achizitioneaza bunuri din Uniunea Europeana care depasesc valoare de 34.000 lei. Intrebare: In acest caz societatea trebuie sa se inregistreze in scopuri speciale de tva? Daca da, care sunt implicatiile fiscale?

Un sindicat trebuie sa intocmeasca bilant?

Intrebare: Un sindicat infiintat in baza Legii 54/1991, a carui contabilitate se tine in partida simpla, trebuie sa intocmeasca bilant?

Aportul membrilor intr-un ONG. Monografie contabila

Situatie de fapt: In cadrul unei asociatii cooperatiste agricole (ONG) mebrii aduc terenurile proprietate personal ca aport si in anumite situatii se retrag din asociatie, retragandu-si aportul. Intrebare: Cum se inregistreaza aceste doua operatiuni in contabilitate?

Este obligatoriu ca un ONG sa aiba cenzor sau sa fie auditat?

Intrebare: Este obligatoriu ca un ONG sa aiba cenzor sau sa fie auditat?

Un ONG trebuie sa depuna declaratia informativa privind beneficiarii in cazul in care face sponsorizari sau acorda burse private?

Situatie de fapt: Asociatie de parinti, ONG fara activitate economica, cumpara rechizite, materiale diverse pentru scoala solicitate de catre directorul scolii (achizitiile facute pentru a fi utilizate in scoala se fac pe baza de facturi fiscale), acorda premii copiilor – toate acestea fiind folosite doar in cadrul scolii respective. Incasarile sunt din cotizatii. Intrebare: 1.

Modificari contabile pentru ONG

Situatie de fapt: Asociatia Crescatorilor de animale (ONG) primeste fonduri de la APIA pentru intretinere teren (pajiste pentru animale pentru care incheie Contracte de Prestari servicii Intretinere Teren si cumpara materialele necesare intretinerii) si nu are actvitate economica. Intrebare: 1. Care sunt inregistrarile contabile inainte de OMFP 3103/24.11.2017 si inregistraile Contabile dupa 01.01.2018 si daca

Inregistrarea ca platitor impozit pe profit a unei asociatii sportive

Intrebare: Asociatia Club Sportiv dupa ce i s-a atribuit CIF-ul, are obligatia de a se inregistra ca platitoare de impozit pe profit? Daca da, incepand cu ce data si care sunt declaratiile de depus?