Email

office@universulfiscal.ro

PFA / I.I. / I.F.

Transfer casa de marcat de la II radiata la II noua

Intrebare: Cum se transfera casa de marcat de la un II radiat la cel nou? La ce pret se face revanzarea catre distribuitor si la ce pret inregistreaza II cel nou?

PFA din Romania presteaza servicii de contabilitate catre o societate din alt stat membru. Tratament fiscal TVA

Situatie de fapt: Un PFA (servicii contabilitate) presteaza servicii catre sucursala din Romania a unei multinationale (inregistrari contabile, intocmire/depunere declaratii, plati, rapoarte lunare etc.). Deoarece sucursala urmeaza sa se inchida, toate cheltuielile vor fi mutate pe societatea mama, inclusiv cele de contabilitate. Si dupa inchiderea sucursalei PFA-ul va presta servicii pentru societatea mama (persoana de

Decontare cheltuieli chirie in sistem co-working pentru PFA

Situatie de fapt: O persoana fizica autorizata (profesie liberala – inregistrata doar la ANAF) care-si desfasoara activitatea in locuinta proprie, pentru care a achizitonat birou, dulap pentru depozitare acte, imprimanta, doreste sa inchirieze un spatiu ( in sistem coworking) pentru a-si desfasura activitatea (nu este productiv acasa). Spatiul gasit pentru inchiriere este deja mobilat (detine

Cum redirectioneaza 2% din salariu o persoana fizica care este si PFA?

Situatie de fapt: Un PFA a avut in 2018 zero venituri din activitati independente, dar ca persoana fizica, a avut venituri din salarii. Intrebare: Cum redirectioneaza 2% din venit? Prin declaratia unica sau trebuie sa depuna si declaratia 230?

II radiată. Cum se transfera stocurile la SRL?

Situatie de fapt: O întreprindere individuală platitoare de TVA este radiată de Registrul Comertului in 18. 03.2019 din oficiu. Afla de radiere în 3.04.2019 la sesizarea unui furnizor si decide să înființeze un SRL neplatitor de TVA . Are un salariat, stoc de marfă, bunuri atât obiecte de inventar utilaje dar și o clădire. Intrebare:

Zilieri angajati de PFA la norma de venit

Intrebare: O PFA platitoare de impozit la norma de venit poate angaja zilieri?

Obligatii fiscale la infiintarea unei PFA

Intrebare: 1. Care sunt obligatiile fiscale ale unui PFA in momentul infiintarii? 2. Exista restrictie pentru PFA in privinta numarului de angajati?

Cabinet Medical fara activitate

Situatie de fapt: Un Cabinet Medical Individual (inregistrat ca atare la ANAF) nu va realiza venituri in 2018. Intrebare: Ce obligatii fiscale si declarative are?

Declaratia unica 212 – venitul estimat

Situatie de fapt: Un salariat obtine si venituri din activitati independente. Venitul din aceste activitati, estimat pentru anul 2018 este mai mic de 22 800 lei (12*1900). Intrebare: Ce se declara in declaratia unica 212, din punct de vedere al venitului estimat pentru 2018?

Deductibilitatea cheltuielilor facute de PFA

Situatie de fapt: Compania de incalzire a avertizat ca intrerupe furnizarea agentului termic pentru o saptamana. Din acest motiv am cumparat un radiator electric pe PFA. Intrebare: Cheltuiala este deductibila?