PFA / I.I. / I.F.

CLISU SIMONA

Contabilizarea microgranturilor la PFA

Autor: Simona Clisu
19 Ianuarie 2021 | Categorii: PFA / I.I. / I.F.
Situatie de fapt: Un PFA ontine microgrant 2000 euro. Contabilitatea este organizata in partida simpla. Intrebare: As dori un punct de vedere de inregistrare a sumei incasare cat si a cheltuielelor efectuate din acestea.
Predescu Ioana

Deductibilitatea cheltuielilor cu utilitatile la un cabinet medical

Autor: Ioana – Camelia Predescu
30 Decembrie 2020 | Categorii: PFA / I.I. / I.F.
Situație de fapt: Un cabinet medical stomatologic desfasoara activitatea la parterul casei titularului de cabinet. Restul casei nu este locuita. Intrebare: Avand in vedere ca, PFI nu are un grad de folosinta efectiv de 100% al locuintei, dar restul spatiului nu este locuit, se pot deduce integral cheltuielile cu utilitatile (gaz, curent, salubritate etc)? 
Predescu Ioana

Cum poate trece un PFA de la norma de venit la sistem real?

Autor: Ioana – Camelia Predescu
25 Decembrie 2020 | Categorii: PFA / I.I. / I.F.
Situatie de fapt: PFA care a declarat pt 2020 impozitare pe norma de venit, doreste schimbarea pe sistem real. Intrebare: O poate face retroactiv, deci pentru 2020, avand in vedere ca inchiderea anului nu este facuta si pana in 15.03.2021 se pot depune regularizarile? Intuiesc ca nu, asa ar fi si normal, dar as dori
CLISU SIMONA

Impozitare subventia de 41,5% la PFI

Autor: Simona Clisu
16 Decembrie 2020 | Categorii: PFA / I.I. / I.F.
Situatie de fapt: O persoana fizica independenta are un salariat care a fost in somaj tehnic in perioada starii de urgenta si a incasat subventia de 41,5% din salariu brut. Intrebare: Sunt aceste incasari venituri impozabile la calculul impozitului pe venit pentru PFI?
CLISU SIMONA

Ce se intampla daca o intreprindere individuala a realizat venituri dupa ce a fost radiata din oficiu?

Autor: Simona Clisu
04 Decembrie 2020 | Categorii: PFA / I.I. / I.F.
Situatie de fapt: In data de 18.03.2019 o intreprindere individuala a fost radiata de registrul comertului conform legii 182/2016 insa niciun document nu a fost comunicat persoanei fizice. Ulterior radierii persoana fizica (care nu avea cunostinta despre radiere) a contiuat activitatea pe intreprindere pana in 06.08.2019 emitand facturi si incasand venituri. In urma unui control
CLISU SIMONA

Deducerea plăților cu TVA la PFA

Autor: Simona Clisu
02 Noiembrie 2020 | Categorii: PFA / I.I. / I.F.
Situatie de fapt: PFA neplătitor de TVA, cu cod special de TVA (pentru servicii transport Uber) retine, declara și plătește TVA aferent facturilor de comision emise de Uber. Intrebare: Plata TVA se contabilizeaza in registru încasări și plăti? Este o cheltuiala deductibila?
CLISU DAN ANDREI

Oug 132/2020. Aplicarea in cazul unei II

Autor: Andrei Clisu
30 Octombrie 2020 | Categorii: PFA / I.I. / I.F.
Situatie de fapt: Un I.I. infiintat in 16.01.2020 CAEN 1812, activitate de comert. Achizitioneaza casa fiscala in 01.06.2020. Face achizitii de materiale ( tricouri, rame foto etc) si confectioneaza produse handmade ( le inscriptioneaza cu diverse mesaje) pe care le comercializeaza prin casa fiscala. Prima vanzare este in 01.08.2020. Intrebare: Poate beneficia de acest ajutor
CLISU SIMONA

Subventii pentru apicultori

Autor: Simona Clisu
09 Octombrie 2020 | Categorii: PFA / I.I. / I.F.
Intrebare: In conditiile actuale, ce subventii poate obtine un PFA, care are obiect de activitate cresterea albinelor, cod 0149?
CLISU SIMONA

Inregistrarea in contabilitatea PFA a incasarilor in euro

Autor: Simona Clisu
09 Octombrie 2020 | Categorii: PFA / I.I. / I.F.
Situatie de fapt: Sunt persoana fizica cu venituri din drepturi de autor, aș putea vinde o lucrare in UE. Cu plata în euro, în contul personal. Intrebare: Venitul realizat îl trec in registru, în lei la cursul tranzacției sau la momentul schimbului valutar?
Adina Vlaicu

Amanarea / esalonarea la plata a obligatiilor fiscale

Autor: ADINA VLAICU
05 Octombrie 2020 | Categorii: PFA / I.I. / I.F.
Situatia de fapt: Anulare sau reesalonare dobanzi si penalitati debite stabilite in luna septembrie 2020 in urma unui control fiscal. Un Cabinet de avocatura a depasit plafonul de TVA in martie 2017. Controlul a stabilit ca incepand cu 01.05.2017 trebuia sa devina platitor de TVA si a calculat debitul de la acea perioada pana la