TVA

Adina Vlaicu

Prestari servicii intracomunitare

Autor: ADINA VLAICU
12 Aprilie 2021 | Categorii: Obligatiile persoanelor juridice , TVA
Situatia de fapt: Intre societatea x din Romania se incheie un contract de prestari servicii respectiv de prelucrare/fabricare schetete metalice (cu materialele partenerului/clientului), cu un partener din Franta. Materialele sunt primite de la client atat din Franta, Germania cat si din Romania. Produsele finite sunt livrate catre client atat in Franta cat si in Germania.
imagine meze_bianca_dolores

Achizitie si livrare in Romania de societate din UE

Autor: Meze Bianca Dolores
09 Aprilie 2021 | Categorii: TVA
Situatie de fapt: O societate A din Italia (nestabilita in Romania), achizitioneaza bunuri de la o societate B din Romania. Nu se transporta bunurile in Italia deoarece societatea A le revinde unei societati C din Romania, bunurile fiind transportate de la societatea B la societatea C. Fiecare societate detine cod valid de TVA in tara
Adina Vlaicu

Prestari de servicii intracomunitare catre persoane fizice

Autor: ADINA VLAICU
06 Aprilie 2021 | Categorii: TVA
Situatia de fapt: Microintreprindere, in perioada 01 februarie 2021-30.03.2021, este neplatitoare de TVA. Din 01.04.2021, are cod normal de TVA cf.art 316, obiect de activitate cf CAEN 8559, presteaza servicii intracomunitare de consultanta,\’\’ o academie digitala\’\’ ,pentru cursuri de comunicare,dezvoltare personala pentru persoane fizice . Societatea are un site de prezentare, unde sunt afisate abonamentele.
Cornel Grama

Ajustare creantei; TVA creanta de la o societate afiliata aflata in insolventa

Autor: Cornel Grama
30 Martie 2021 | Categorii: Impozitul pe profit , TVA
Situatie de fapt: O societate A platitoare de TVA si impozit pe profit inregistreaza la finele anului 2020 creante neincasate de la societatea afiliata B platitoare de TVA si impozit pe profit aflata in insolventa. Factura neincasata pentru care se doreste ajustarea a fost emisa in luna decembrie 2019 cand societatea A era platitoare de
Simona Draghici

Inscrierea serviciilor informatice cumparate din afara UE in D394

Autor: Simona Draghici
30 Martie 2021 | Categorii: Contabilitate , TVA
Situatie de fapt: O societate platitoare de TVA a cumparat servicii informatice din SUA si Canada. (de exemplu ZOOM etc) A aplicat taxarea inversa declarand aceste achizitii in decontul de TVA 300 la randurile 7 si 22. Intrebare: Unde se declara in D394 aceste achizitii, la ce cartus? Si ce anume se declara?
Adina Vlaicu

Vanzarea de carbune din lemn de esenta tare (mangal). Tratament TVA

Autor: ADINA VLAICU
30 Martie 2021 | Categorii: TVA
Situatia de fapt: Un SRL platitor de TVA importa carbuni pentru gratar, ambalati in saci pentru consumul populatiei (Carbune din lemn de esenta tare). Societatea plateste TVA in vama la achizitia carbunilor. Societatea are ca obiect de activitate comertul en-gros si en-detail de produse alimentare si nealimentare. Intrebare: Care este procedura corecta de facturare a
Adina Vlaicu

Documente justificative pentru scutirea de taxa in cazul livrarilor intracomunitare

Autor: ADINA VLAICU
29 Martie 2021 | Categorii: TVA
Situatia de fapt: Societatea noastra efectueaza livrari intracomunitare, iar transportul este in sarcina clientului. La unul dintre clienti transportul este asigurat de o firma de transport si detinem urmatoarele documente: -CMR semnat -Declaratia clientului; -Factura de transport -copia dupa contractul de asigurare pentru asigurarea de raspundere a transportului pentru marfurile transportate cu vehicule rutiere (CMR)
Simona Draghici

Omitere inregistrare facturi Facebook

Autor: Simona Draghici
23 Martie 2021 | Categorii: TVA
Situatie de fapt: O societate comerciala neplatitoare de tva a solicitat, in anul 2019, inregistrarea in scopuri speciale de tva pentru relatia cu Facebook. Administratorul a fost intrebat pentru cateva luni consecutive daca exista facturi, dar nu existau. In luna martie 2021 administratorul ‘isi aminteste’ ca mai are inca un cont bancar pentru care ‘a
Cornel Grama

Vanzari Amazon – pe teritoriul UE _ marfa achizitionata si livrata din Germania

Autor: Cornel Grama
23 Martie 2021 | Categorii: TVA
Situatie de fapt: Se infiinteaza un SRL cu scopul de a efectua comert on-line pe platforma Amazon Germania. Se doreste achizitia de produse din Germania, urmind ca acestea sa fie transportate si depozitate intr-un depozit Amazon din Germania. Vinzarea produselor se face prin platforma Amazon catre clienti din Germania, livrarea produselor facindu-se din acest depozit.
Predescu Monica

Contabilitate si fiscalitate pentru bunurile acordate gratuit. Tratament TVA

Autor: Monica Predescu
18 Martie 2021 | Categorii: Contabilitate , Impozitul pe profit , TVA
Situatie de fapt:  Suntem importatori produse din China si vrem sa promovam produsele importate sub brandul nostru. Dorim sa facem promotii cum ar fi de exemplu 10 + 1 gratis (produsul gratis sa nu apara pe factura). Intrebare: Care este monografia contabila? Deductibilitatea gratuitatilor? Deductibiliate TVA?