Email

office@universulfiscal.ro

Veniturile microintreprinderilor

Deducerea costului caselor de marcat la microintreprinderi

Situatie de fapt: O societate platitoare de impozit pe veniturile microintreprinderilor a achizitionat imediat dupa infiintare case de marcat fara jurnal electronic. Valoarea acesteia a fot dedusa la calculul impozitului pe veniturile microintreprinderilor. Pentru a isi indeplini obligatiile legale, societatea a achizitionat noi case de marcat, cu jurnal electronic, in lunile august si septembrie. Intrebare:

Prestare servicii in SUA

Situatie de fapt: O societate din Romania presteaza servicii de consultanta unei societati din SUA. Societatea din Romania are asociat unic, acesta fiind si asociat majoritar in societatea din SUA. Intrebare: Care sunt implicatiile fiscale ale acestei tranzactii?

Marfa lipsa din gestiune

Situație de fapt: O societate plătitoare de TVA și de impozit pe veniturile microintreprinedrilor are ca obiect de activitate comerț cu amănuntul. In urma inventarului de sfârșit de an se descoperă marfa lipsa din gestiune. Aceasta lipsa nu se imputa gestionarului. Întrebare: Cum trebuie procedat din punct de vedere al TVA și al impozitului?

Impozitarea societatilor care obtin venituri din consultanta

Situatie de fapt: Societate comerciala platitoare de impozit pe venit, doreste ca din trimestrul lll sa desfasoare activitati de consultanta, caen 7020. Intrebare: Cum vor fi impozitate aceste venituri?

Tratament fiscal marfa scoasa din gestiune

Situatie de fapt: O societate inregistrata in scopuri de TVA, platitoare de impozit pe veniturile microintreprinderilor, scoate din gestiune marfuri in urmatoarele situatii: 1. Bunuri iesite din garantie (perisabile) 2. Bunuri distruse in timpul manipularii fara vina manipulatorului Intrebare: Care este tratamentul fiscal al acestor marfuri?

Obligatii declarative ale societatilor cu an fiscal modificat

Situatie de fapt: O societate are anul fiscal modificat, respectiv 01.04.2017 – 31.03.2018. Firma a fost platitoare de impozit pe profit in anul 2017. In trimestrul 1 din 2018 a trecut la impozit pe veniturile microintreprinderilor conform Codului Fiscal , iar de la 01.04.2018 a revenit la impozitul pe profit pentru ca are capital social

Cota de impozitare pentru veniturile microintreprinderilor

Situatie de fapt: O firma in lunile Aprilie si Mai a avut un singur angajat cu contract 8 ore. De la 1 iunie contractul se modifica la 4 ore cu salariul de 1998 lei si angajatul este detasat pe o perioada de 3 luni la alta societate. Intrebare: Cum se va calcula impozitul pe venit

Perioada aplicare impozit specific

Situatie de fapt: O societate platitoare de impozit pe venitul microintreprinderilor are drept activitate principala, codul CAEN 5630. La data de 31.12.2016 societatea a obtinut venituri sub plafonul de 100 000 Euro. Incepand cu luna noiembrie 2017, firma a realizat venituri din jocuri de noroc prin asociere in participatiune, asadar a devenit platitoare de impozit pe

Facilitati fiscale pentru cooperativele agricole

Intrebare: – Care sunt facilitatile fiscale de care beneficiaza o cooperativa agricola infiintata in 2018? – Aceasta va fi inregistrata ca platitoare de impozit pe veniturile microintreprinderilor sau ca platitoare de impozit pe profit?

Subventii acordate microintreprinderilor

Situatie de fapt: Codul Fiscal, art. 53, lit. d), prevede ca in cazul microintreprinderilor nu se impoziteaza veniturile din subventii. Intrebare: La ce subventii face referire prevederea respectiva?