Veniturile microintreprinderilor

Pot plati impozit micro 1% daca nu am salariati?

Situatie de fapt: O microintreprindere inceteaza toate contractele de munca incepand cu 13.06.2019 (nu mai are salariati). Intrebare: Societatea aplica 1% sau 3% la vanzarea unui mijloc fix in cursul lunii iunie? Care este termenul limita pentru schimbarea vectorului fiscal? Care este solutia pentru a aplica 1% impozit pe veniturile microintreprinderilor?

Facilitati fiscale pentru sponsori (societati platitoare de impozit pe profit sau microintreprinderi)

Situatie de fapt:  O firma de productie cinematografica doreste sa obtina sponsorizari, pentru productia unui film de scurt metraj. Sponsorii, vor fi mentionati in filmul respectiv la generic. Intrebare: Ce facilitate fiscala pot avea sponsorii (microintreprinderi si firme platitoare de impozit pe profit) daca acorda aceste sponsorizari?

Teren dat in arenda de o societate comerciala

Situatie de fapt: Un SRL platitor de TVA (arendator) incheie un contract de arendare cu un I.I.(arendas), obiectul constituindu-l un teren in suprafata de 31.5 ha. Pretul pe care il va plati arendasul este de 125 lei ha/an. Intrebare: 1. Care este monografia contabila? 2. Ce taxe plateste arendatorul?

Incasare polita in numele agentului de asigurari

Situatie de fapt: Sunt dealer auto si am incheiat un contract de intermediere cu agentul de asigurari pentru a putea oferi clientilor o garantie extinsa. Eu emit polita de pe o platforma a agentului de asigurari si ar trebui sa incasez contravaloarea politei cu chitanta emisa de firma noastra, suma care s-o contabilizam 5311 =

Imobilizari in curs de executie constatate lipsa la inventar

Situatie de fapt: O societate platitoare de impozit pe venit, are inregistrata in evidenta contabila „Imobilizari in curs de executie”, in valoare de 1.100.000 Euro, realizate intre anii 2009 – 2014. La inventeriere s-a observat ca aceste imobilizari nu mai exista faptic. Intrebare: In cazul in care societatea va inregistra pe cheltuili aceste imobilizari: 1.

Transfer de bunuri de la o societatea civila profesionala la un cabinet individual

Situatie de fapt: Un asociat intr-o societate civila profesionala (platitoare de TVA) se retrage din aceasta, infiintandu-si un cabinet individual (neplatitor de TVA). In urma retragerii, conform actului de desocotire, ii revine un apartament (din cele 3 detinute drept sediu) si un autoturism amortizat integral. Pentru aceste bunuri societatea civila a dedus TVA la achizitie.

Garantii platite furnizorului. Monografie contabila

Situatie de fapt: O microintreprindere (comert cu amanuntul de piese auto) achizitioneaza piese auto de la furnizori pe care le vinde in sistem de vanzare cu amanuntul. Pentru unele piese, se primeste ulterior o factura de achizitie cu o pozitie pe care scrie „garantie”, urmand ca aceasta garantie sa fie stornata de catre furnizor in

Cota de impozitare a venitului microintreprinderii care are salariatii cu contract suspendat sau timp partial de lucru

Intrebare: Care este cota de impozitare pentru o microintreprindere care are un singur angajat, dar cu fractie de norma (2 ore/zi) sau pentru o microintreprindere care are un singur salariat cu C.I.M. suspendat pentru concediu crestere copil?

Regimul TVA la achizitia intracomunitara a unei masini second-hand de catre o microintreprindere neplatitoare de TVA

Intrebare: In cazul in care se achizitioneaza o masina second hand fara TVA din UE de catre o persoana juridica neplatitoare de TVA si platitoare de impozit pe venit la revanzare fara TVA pe fond de marfa ce taxe se platesc? Se poate factura fara TVA?

Calcul impozit microintreprindere – agentie de turism

Situatie de fapt: Agenția de turism a fost cu impozit pe profit pana la 31.12.2013. Din 01.01.2014 a trecut la impozit pe venit. Intrebare: Având in vedere ca venitul agenției este comisionul care este modalitatea de calcul impozit venit microîntreprindere pentru o agenție de turism?