Login
Inregistrare
Recuperare parola
In caz ca ai uitat parola, introdu in campul de mai jos adresa de email si se va trimite un email cu link pentru resetarea parolei.
Abonare newsletter zilnic!
Cum inregistram veniturile din dividende in Declaratia Unica din 2019?
Ioana – Camelia Vișan
Valabil la 4 Iulie 2019
Situatie de fapt:
Un PFA care nu a avut activitate anul 2018 a avut anticipat un venit net de 10 lei si am platit 1 leu impozit venit de plata. Anul trecut a platit pana la 15 decembrie 2018 sanatate pentru dividende mai mari de 22.800 lei, cu reducere de 5%.
Anul acesta PFA-ul nu va avea activitate in continuare dar am declarat un venit de 10 lei cu impozit de plata de 1 leu.
Si anul acesta a incasat dividende mai mari de 24.960 lei asa ca am declarat ca va avea venituri mai mari fata de plafon si se obliga sa plateasca sanatate 2.496 lei.
In declaratia unica:
– la C.I.2 la pct 4 am trecut bonificatia estimata pentru 2018 = 114 lei iar la pct. 6 suma platita in plus = 114 lei, reprezentand suma de 5% pe care Anaf-ul o va returna dupa reglarea fisei, separat de cei 5% care au fost dati pt depunerea declaratiei electronic pana la 31 Iulie 2019.
– la pct. I.3.2 „Date privind CASS pentru 2018” am trecut la pct. 1.5 „Venit din investitii” suma de 22.800 lei reprezentand dividendele ridicate anul trecut peste plafon si la care a platit CASS.
Intrebare:
Este corecta completarea declaratiei unice?
Raspuns partial - Testează gratuit timp de 7 zile!
Intelegem ca in 2018 s-au platit 2.166 lei pana pe 15 decembrie. In speta dumneavoastra veti completa urmatoarele puncte din declaratia unica:
1. Pentru venitul din
Înregistrează-te pentru răspunsul complet
● Alerte Fiscale scrise si video!
● Consultant AI disponibil 24 din 24
● Acces Reviste Bența – Prietenii Fiscalitatii si P. Contabilitatii –
● Acces la baza de date de spețe din toate domeniile de activitate
● Răspundem la orice speță din domeniile fiscalitate, contabilitate și resurse umane
● Dăm răspunsuri personalizate pentru fiecare situație în parte
● Interpretam legislația în așa fel încât să fie pe înțelesul tuturor
● Ai siguranță în relația cu autoritățile
● Te asiguri ca ești în legalitate
Articol scris de catre Ioana – Camelia Vișan, in data de 4 Iulie 2019.
Avand la baza studii juridice si o specializare in fiscalitate, practic o abordare a spetelor din doua puncte de vedere, fapt ce imi permite o intelegere mai buna in special in cazul spetelor complexe care nu necesita doar cunostinte in domeniul fiscalitatii.
In decursul ultimilor 8 ani am avut ocazia sa particip la diferite cursuri si seminarii sustinute de specialisti recunoscuti in domeniul fiscalitatii, ajungand astazi sa pot rezolva o gama variata de spete si sa pot raspunde cu promptitudine la intrebarile clientilor.