Modificări la legea sponsorizării și legea asociațiilor și fundațiilor

Articol scris in data de: September 14, 2018

 

In data de 31.08 a fost publicată Ordonanța 18

Respectivul articol prevede ca aparatul de inspecție economico – financiar din cadrul Ministerului Finanțelor Publice are atribuții de control asupra următoarelor:

Cum au fost folosite mijloacele financiare sau bunurile materiale primite, conform legii sponsorizării, de către beneficiari (Legea 32/1994-art. 11.1)

Cum au fost utilizate de beneficiari sumele redirecționate din impozitul pe salarii (conf. Codului Fiscal titlul IV)

– Cum s-a făcut fundamentarea, acordarea și justificarea sumelor primite de la bugetul general consolidat al statului (Legea 26/2000-art.48.1)

Pe scurt, aceasta Ordonanță da posibilitatea autorităților fiscale sa controleze modul în care ONG-urile folosesc banii primiți de la stat, din sponsorizări sau din redirecționarea a 2% din impozitul pe venit.

Distribuie pagina
Monica Predescu

Articol scris de catre Monica Predescu, in data de September 14, 2018.

Prin înfiinţarea unei societăţi de contabilitate am avut ocazia sa încep practicarea activităţii de contabilitate în urmă cu 25 de ani luând astfel parte la începutul şi la dezvoltarea acestui domeniu în România. Cei peste 500 de clienţi pe care i-am avut în această perioadă, au desfăşurat activităţi în foarte multe domenii, unele colaborări cu aceştia durând de peste 15 ani.

Vezi toate articolele scrise de Monica Predescu