Activitate organizare evenimente

Articol publicat in data de: 17 Februarie 2022
Categorii: Contabilitate
 

Situatie de fapt:

O societate A, platitoare de TVA si impozit pe venit microintreprindere, a inchiriat un spatiu pentru organizare de evenimente utilat cu tot ceea ce este necesar si pentru oferirea de mese festive.

Societatea A furnizeaza servicii de mese festive si ofera mese gata pentru consum la o anumita ora si la cererea speciala a clientului pentru o sarbatoare a acestuia.

Societatea A pune la dispozitie personal pentru aranjarea bufetului, consiliaza clientul pentru eveniment, debaraseaza si curata mesele la finalul evenimentului.

Societatea A contracteaza o alta societate B, platitoare de tva, care pregateste meniurile in locatia inchiriata de societatea A. Tot societatea A cumpara bauturi non alcoolice pentru evenimentele organizate si cafea boabe la kg, lapte si zahar pentru fiecare eveniment organizat.

Se incheie un contract pentru fiecare eveniment in care se stabileste un pret, inclusiv tva, pentru fiecare meniu in care este inclusa si valoarea bauturilor.

Am considerat ca societatea A realizeaza un pachet de servicii supuse cotei reduse de tva de 5%, cu exceptia vanzarii de bauturi alcoolice la care se aplica cota standard de tva.

Intrebare:

1. Care este monografia contabila pentru societatea A?

a. Cum inregistreaza in contabilitate bauturile non alcoolice? Ca marfa la pret de achizitie sau pret de vanzare cu amanuntul sau ca materiale consumabile?

b. Bauturile se descarca din gestiune in baza inventarului efectuat dupa fiecare eveniment organizat?

c. Pe factura emisa catre client se trec serviciile de organizare eveniment facturate cu cota tva de 5% si vanzarea de bauturi alcoolice cu cota tva de 19%?

d. Factura emisa catre client ar trebui sa aiba o anexa care sa cuprinda numarul de meniuri si cantitatea de bauturi consumata in cadrul evenimentului?

e. Cum inregistreaza in contabilitate cafeaua, laptele si zaharul ca material consumabil, produs finit, marfa la pret de achizitie sau la pret de vanzare cu amanuntul?

f. Descarcarea de gestiune se face pe baza inventarului efectuat dupa fiecare eveniment?

g. Pe factura emisa catre client cafeaua este inclusa in tariful pentru organizarea evenimentului si se contabilizeaza pe contul 704 sau separat pe contul 7015 sau 707?

Raspuns partial - Testează gratuit timp de 7 zile!

1. Care este monografia contabila pentru societatea A?

Având în vedere că se prestează servicii, propunem să folositi inventarul intermitent, prevăzut de OMFP 1802/201

Înregistrează-te pentru răspunsul complet

● Alerte Fiscale
● Acces Reviste Bența – Prietenii Fiscalitatii si P. Contabilitatii –
● Acces la baza de date de spețe din toate domeniile de activitate
● Răspundem la orice speță din domeniile fiscalitate, contabilitate și resurse umane
● Dăm răspunsuri personalizate pentru fiecare situație în parte
● Interpretam legislația în așa fel încât să fie pe înțelesul tuturor
● Ai siguranță în relația cu autoritățile
● Te asiguri ca ești în legalitate

Distribuie pagina
Răzvan Bălteanu

Articol scris de catre Răzvan Bălteanu, in data de 17/02/2022.

Consultant fiscal și expert fiscal judiciar din București, unul dintre fondatorii Asociației "Tax Advisors" și al Grupului Tax Advisors de pe Facebook cu un număr de peste 33,000 de membri.

Vezi toate articolele scrise de Răzvan Bălteanu