Ambalaje reutilizabile-inregistrare in contabilitate

Articol publicat in data de: 07 August 2019
Categorii: Obligatiile persoanelor juridice
 

Situatie de fapt:

Primesc ambalaje reutilizabile/recirculabile (paleti euro si non euro, blistere, tavite) care sunt doar o parte proprietatea mea, marea majoritate e a clientului pentru care producem produsele.

Nu sunt trecute aceste ambalaje pe avize sau facturi, ci doar pe CMR-uri si provin din UE. Fiind mereu in circulatie e dificil sa stabilesc stocul. În momentul de față se tine evidentă în fisier Excel pe cantitate si greutate ambalaj intrat si iesit, lunar.

Intrebare:

1. Cum pot eu sa înregistrez in contabilitate aceste ambalaje recirculabile fara sa imi denaturez conturile de venituri si cheltuieli? Pe ce conturi? Avand in vedere ca nu sunt proprietatea mea cea mai mare parte din aceste ambalaje si nici documente nu exista de receptie, ci doar CMR urile si tabelul Excel completat intern.

2. Cum stabilesc valoarea justa la care sa fac aceste înregistrări in contabilitate, când un euro palet defect valorează mai nimic la valorificare, iar la achiziție e un pret exorbitant?

Raspuns partial - Testează gratuit timp de 7 zile!

Pentru evidentierea ambalajelor primite din UE pe baza de CMR veti folosi contul extrabilantier 8033 “Valori materiale primite în păstrare sau custodie”

Înregistrează-te pentru răspunsul complet

● Alerte Fiscale
● Acces Reviste Bența – Prietenii Fiscalitatii si P. Contabilitatii –
● Acces la baza de date de spețe din toate domeniile de activitate
● Răspundem la orice speță din domeniile fiscalitate, contabilitate și resurse umane
● Dăm răspunsuri personalizate pentru fiecare situație în parte
● Interpretam legislația în așa fel încât să fie pe înțelesul tuturor
● Ai siguranță în relația cu autoritățile
● Te asiguri ca ești în legalitate

Distribuie pagina
Romeo Negrut

Articol scris de catre Romeo Negrut, in data de 07/08/2019.

Membru fondator al grupului Tax Advisors si Larrom Expert cu o vasta experienta profesionala. Ne propunem sa oferim cele mai bune solutii în domeniul financiar-contabil, politicii manageriale si resurselor umane, astfel încât sa asiguram partenerilor nostri un background solid în realizarea obiectivelor.

Vezi toate articolele scrise de Romeo Negrut