Aplicarea regimului special in cazul vanzarilor intracomunitare la distanta

Articol publicat in data de: 01 Februarie 2022
Categorii: TVA
 

Situatie de fapt:

Un SRL platitor de TVA vinde marfuri prin intermediul platformei Amazon Germania. Marfa este depozitata in depozitele Amazon din Germania si clientii sunt in general persoane fizice din Germania, ocazional si din alte state UE. Firma a obtinut cod special de TVA din Germania.

SRL-ul s-a inregistrat in trimestrul 4 prin optiune in sistemul OSS in Romania. Dupa inregistrarea in OSS, in trim. 4 2021 toate facturile emise au fost catre persoane fizice din Germania. Facturile au fost emise cu cota de TVA 19% si cod TVA din Germania.

Intrebare:

1. Vanzarile catre clienti persoane fizice din Germania se declara catre statul german ca si livrari locale sau prin declaratia 398 in Romania?

2. Ce cod de TVA trebuie sa apara pe facturile emise (catre persoane fizice din Germania sau din alte state), cel din Romania sau din Germania?

Raspuns partial - Testează gratuit timp de 7 zile!

Vorbim de posibilitatea unui contribuabil de a se inregistra in OSS atunci cand tranzactiile realizate de acesta sunt calificate ca fiind vânzări intracomunitare la distanța, 

Înregistrează-te pentru răspunsul complet

● Alerte Fiscale
● Acces Reviste Bența – Prietenii Fiscalitatii si P. Contabilitatii –
● Acces la baza de date de spețe din toate domeniile de activitate
● Răspundem la orice speță din domeniile fiscalitate, contabilitate și resurse umane
● Dăm răspunsuri personalizate pentru fiecare situație în parte
● Interpretam legislația în așa fel încât să fie pe înțelesul tuturor
● Ai siguranță în relația cu autoritățile
● Te asiguri ca ești în legalitate

Distribuie pagina
Ioana – Camelia Predescu

Articol scris de catre Ioana – Camelia Predescu, in data de 01/02/2022.

Avand la baza studii juridice si o specializare in fiscalitate, practic o abordare a spetelor din doua puncte de vedere, fapt ce imi permite o intelegere mai buna in special in cazul spetelor complexe care nu necesita doar cunostinte in domeniul fiscalitatii. In decursul ultimilor 3 ani am avut ocazia sa particip la diferite cursuri si seminarii sustinute de specialisti recunoscuti in domeniul fiscalitatii, ajungand astazi sa pot rezolva o gama variata de spete si sa pot raspunde cu promptitudine la intrebarile clientilor.

Vezi toate articolele scrise de Ioana – Camelia Predescu