Login
Inregistrare
Recuperare parola
In caz ca ai uitat parola, introdu in campul de mai jos adresa de email si se va trimite un email cu link pentru resetarea parolei.
Abonare newsletter zilnic!
Cand trebuie sa plateasca TVA o persoana fizica?
Ioana – Camelia Vișan
Valabil la 30 Noiembrie 2018
Situatie de fapt:
Lucrez din Romania dar castig venituri din strainatate, prestez servicii de promovare web. Am incasat in anul 2017 suma de 235.000 lei ca persoana fizica neautorizata, suma pe care am declarat-o prin declaratia unica. Am incadrat suma la “alte venituri” adica categoria numarul 13 insa as vrea sa depun o declaratie rectificativa in care sa bifez numarul 1, “Activitati de productie, comert, prestari servicii” intrucat ceea ce ofer eu se cam incadreaza la servicii (intermediez vanzarea de spatiu publicitare pe diverse site-uri, pe baza de comsion).
As vrea sa fac aceasta rectificare deoarece la sectiunea de deducere a cheltuielilor, la “alte venituri” nu se poate trece nimic insa la cealalta categorie se poate completa. Ma gandesc sa bag niste cheltuieli (am facturi in scopul realizarii veniturilor) ca sa ma incadrez sub pragul de TVA, adica sa scad cei 15.000 lei cu care am depasit pragul. Astfel, daca nu ma insel, nu as mai plati TVA pentru ce incasez in 2018.
Intrebare:
Pentru venitul din 2017 trebuie sa ma inregistrez ca platitor de TVA?
Pot sa depun declaratia rectificativa astfel incat sa nu platesc TVA pentru veniturile din 2018?
Raspuns partial - Testează gratuit timp de 7 zile!
Nu puteti incadra sumele primite la “venituri din alte surse” decat daca acestea reprezinta venituri ocazionale. In caz contrar, daca obtineti venituri din pre
Înregistrează-te pentru răspunsul complet
● Alerte Fiscale scrise si video!
● Acces Reviste Bența – Prietenii Fiscalitatii si P. Contabilitatii –
● Acces la baza de date de spețe din toate domeniile de activitate
● Răspundem la orice speță din domeniile fiscalitate, contabilitate și resurse umane
● Dăm răspunsuri personalizate pentru fiecare situație în parte
● Interpretam legislația în așa fel încât să fie pe înțelesul tuturor
● Ai siguranță în relația cu autoritățile
● Te asiguri ca ești în legalitate
Articol scris de catre Ioana – Camelia Vișan, in data de 30 Noiembrie 2018.
Avand la baza studii juridice si o specializare in fiscalitate, practic o abordare a spetelor din doua puncte de vedere, fapt ce imi permite o intelegere mai buna in special in cazul spetelor complexe care nu necesita doar cunostinte in domeniul fiscalitatii.
In decursul ultimilor 8 ani am avut ocazia sa particip la diferite cursuri si seminarii sustinute de specialisti recunoscuti in domeniul fiscalitatii, ajungand astazi sa pot rezolva o gama variata de spete si sa pot raspunde cu promptitudine la intrebarile clientilor.