Care este tratamentul TVA pentru prestarile de servicii IT in UK?

Articol publicat in data de: 23 Ianuarie 2019
Categorii: TVA
 

Situatie de fapt:

Persoana juridica, cu sediul in Romania, platitoare de TVA si impozit pe profit, inregistrata in Registrul Operatorilor Intracomunitari (desi am inteles ca inscrierea in acest registru nu mai este necesara) presteaza servicii IT, respectiv software si mentenanta si emite factura catre o societate din UK. Toate aceste servicii se presteaza din Romania, dar online sau prin conectare directa la client.

Intrebare:

1. In cazul in care serviciile IT, software si mentenanta, sunt prestate efectiv catre compania din UK (care prezinta si certificat de rezidenta fiscala), societatea din Romania emite factura externa fara TVA sau cu TVA cu taxare inversa si trebuie sa mentioneze si pe factura taxarea inversa?

2. Daca serviciile IT, software si mentenanta, sunt prestate direct catre clienti ai societatii din UK (care pot fi din UE sau extracomunitari) iar societatea din Romania emite factura catre societatea din UK, pentru toate aceste servicii, se factureaza cu TVA, fara TVA sau cu taxare inversa?

3. Din punct de vedere al TVA, in situatia prezentata mai sus, ce se intampla in momentul in care UK va parasi efectiv Uniunea Europeana?

Raspuns partial - Testează gratuit timp de 7 zile!

Registrul operatorilor intracomunitari nu mai exista. Obligatia inregistrarii in acesta a fost inlocuita cu obligatia detinerii unui cod de TVA valid in VIES. In speta dumneavoastr

Înregistrează-te pentru răspunsul complet

● Alerte Fiscale
● Acces Reviste Bența – Prietenii Fiscalitatii si P. Contabilitatii –
● Acces la baza de date de spețe din toate domeniile de activitate
● Răspundem la orice speță din domeniile fiscalitate, contabilitate și resurse umane
● Dăm răspunsuri personalizate pentru fiecare situație în parte
● Interpretam legislația în așa fel încât să fie pe înțelesul tuturor
● Ai siguranță în relația cu autoritățile
● Te asiguri ca ești în legalitate

Distribuie pagina
Ioana – Camelia Predescu

Articol scris de catre Ioana – Camelia Predescu, in data de 23/01/2019.

Avand la baza studii juridice si o specializare in fiscalitate, practic o abordare a spetelor din doua puncte de vedere, fapt ce imi permite o intelegere mai buna in special in cazul spetelor complexe care nu necesita doar cunostinte in domeniul fiscalitatii. In decursul ultimilor 3 ani am avut ocazia sa particip la diferite cursuri si seminarii sustinute de specialisti recunoscuti in domeniul fiscalitatii, ajungand astazi sa pot rezolva o gama variata de spete si sa pot raspunde cu promptitudine la intrebarile clientilor.

Vezi toate articolele scrise de Ioana – Camelia Predescu