Carmengerie _ monografie contabila _ incadrare facilitati fiscale sector agro-alimentar

Articol publicat in data de: 05 Septembrie 2022
Categorii: Contabilitate
 

Situație de fapt:

Societatea noastra desfasoara activitate de carmangerie. Procesul de desfasurare al activitatii este urmatorul: se achizitioneaza carcasa de porc/vita, pui …. si aceste materii prime sunt transate si o parte vanduta in carne proaspata si alta parte transformata in produse precum, carnati proaspeti si carnati afumati, sunca, mici, muschi afumat,…. O parte din productie este vanduta catre clienti persoane juridice pe baza de comanda iar alta parte vanduta in magazine 4 proprii -vanzare cu amanuntul cu case de marcat. In aceste magazine se mai vand si alte produse alimentare( condimente, paine, bauturi, apa, suc,…).

Ne confruntam cu urmatoarea situatie. De curand am decis sa schimbam societatea care ne tine contabilitatea si a preluat o alta firma. Ne-a fost adus la cunostinta faptul ca productia vanduta este inregistrata in cont 707.

Intrebare:

Intrucat am beneficiat de facilitatea pentru scutire de impozit pentru salariati, avand cod CAEN de productie, care este monografia completa pentru activitatea ce o desfasuram, asa incat sa nu avem probleme cu modul de interpretare si sa nu fim trasi la raspundere ca nu ne incadram in facilitatea pentru salariati?

Raspuns partial - Testează gratuit timp de 7 zile!

Activitatea dvs (carmanegerie) este considerate activitate de productie intrucat din materii prime, materiale auxiliare prin transformare obtineti produse finite  si se organizeaza cu respectarea

Înregistrează-te pentru răspunsul complet

● Alerte Fiscale
● Acces Reviste Bența – Prietenii Fiscalitatii si P. Contabilitatii –
● Acces la baza de date de spețe din toate domeniile de activitate
● Răspundem la orice speță din domeniile fiscalitate, contabilitate și resurse umane
● Dăm răspunsuri personalizate pentru fiecare situație în parte
● Interpretam legislația în așa fel încât să fie pe înțelesul tuturor
● Ai siguranță în relația cu autoritățile
● Te asiguri ca ești în legalitate

Distribuie pagina
Cornel Grama

Articol scris de catre Cornel Grama, in data de 05/09/2022.

Expert contabil si consultant fiscal din Cluj Napoca si unul dintre fondatorii si administratorii Asociației “Tax Advisors” și al Grupului Tax Advisors de pe Facebook cu un numar de peste 24.000 de membri.

Vezi toate articolele scrise de Cornel Grama