Ce includem in cifra de afaceri pentru facilitatile in constructii?

Articol publicat in data de: 21 Februarie 2019
Categorii: Obligatiile persoanelor juridice
 

Situatie de fapt:

In cifra de afaceri in domeniul lucrarilor Grupa F ,, Constructii” intra in calcul conturile 711, 712, 722.

Contul 712 (lucrari in curs de executie) este format din constul materialelor proprii, costul manoperei executate de terti (ex costul cu dirigintii de santier, costurile cu serviciile de proiectare, costul cu lucrarile executate de terti datorita faptului ca firma nu dispune de personal calificat pentru executia anumitor lucrari de constructii sau inchiriaza masini si utilaje cu prestator pentru lucrarea respectiva), costul salariilor proprii, costul chiriilor cu dotarile santierului (exemplu: costul inchiriilor de garduri mobile, toalete ecologice, cabine de paza etc).

Intrebare:

Pentru a beneficia de facilitatile privind salariile in constructii, in cifra de afaceri se ia in calcul soldul creditor al conturilor 711, 712, 722 in suma totala care figureaza in contabilitate (sold ce cuprinde toate cheltuilele pentru lucrarea in curs) sau costul manoperei serviciilor executate de terti si a cheltuielilor cu chiriile se scad din solul creditor al conturilor ramanand de a lua in calcul doar materialele, cheltuielile cu utilajele si masinile proprii si respectiv cheltuielile cu salariatii proprii?

Raspuns partial - Testează gratuit timp de 7 zile!

Noile reglementari prevad ca se iau in considerare soldurile creditoare ale conturilor mentionate fara a preciza exceptii raportate la subcontractare.

Cu toate acestea mentiunea ca se aduna

Înregistrează-te pentru răspunsul complet

● Alerte Fiscale
● Acces Reviste Bența – Prietenii Fiscalitatii si P. Contabilitatii –
● Acces la baza de date de spețe din toate domeniile de activitate
● Răspundem la orice speță din domeniile fiscalitate, contabilitate și resurse umane
● Dăm răspunsuri personalizate pentru fiecare situație în parte
● Interpretam legislația în așa fel încât să fie pe înțelesul tuturor
● Ai siguranță în relația cu autoritățile
● Te asiguri ca ești în legalitate

Distribuie pagina
Simona Clisu

Articol scris de catre Simona Clisu, in data de 21/02/2019.

Inca din perioada liceului am inteles ca drumul meu in viata va fi legat de contabilitate. Absolventa a unui liceu si mai apoi a unei facultati cu profil economic, activitatea mea a fost si continua sa fie legata de contabilitate, fiscalitate, domeniul financiar. Inca de pe vremea studentiei am avut norocul sa ma angajez intr-o firma de contabilitate unde am capatat experienta necesara pentru ca mai apoi sa-mi infiintez propria societate cu domeniu de activitate in contabilitate si fiscalitate.

Vezi toate articolele scrise de Simona Clisu