Ce se intampla daca o intreprindere individuala a realizat venituri dupa ce a fost radiata din oficiu?

Articol publicat in data de: 04 Decembrie 2020
Categorii: PFA / I.I. / I.F.
 

Situatie de fapt:

In data de 18.03.2019 o intreprindere individuala a fost radiata de registrul comertului conform legii 182/2016 insa niciun document nu a fost comunicat persoanei fizice. Ulterior radierii persoana fizica (care nu avea cunostinta despre radiere) a contiuat activitatea pe intreprindere pana in 06.08.2019 emitand facturi si incasand venituri.

In urma unui control fiscal i-au fost imputate veniturile obținute fiind obligat la plata acestor sume catre stat. Persoana fizica a contestat in instanta decizia de radicere insa cererea sa a fost respinsa.

In prezent este pe rol un dosar prin care se contesta decizia de impunere prin care a fost obligat la estituirea tuturor veniturilor obtinute ulterior radierii intreprinderii. La momentul radierii intreprinderea inregistra in contul 455 un sold ccreditor de 56745 lei.

Intrebare:

Venitul net al intreprinderii individuale realizat in perioada dintre data radierii si data controlui ANAF poate fi influențat de sumele din contul 455 mentionate mai sus?

Raspuns partial - Testează gratuit timp de 7 zile!

Conform art.68  Codul Fiscal:

“(1) Venitul net anual din activități independente se determină în sistem real, pe baza datelor din contabilitate, ca diferență între venitul brut

Înregistrează-te pentru răspunsul complet

● Alerte Fiscale
● Acces Reviste Bența – Prietenii Fiscalitatii si P. Contabilitatii –
● Acces la baza de date de spețe din toate domeniile de activitate
● Răspundem la orice speță din domeniile fiscalitate, contabilitate și resurse umane
● Dăm răspunsuri personalizate pentru fiecare situație în parte
● Interpretam legislația în așa fel încât să fie pe înțelesul tuturor
● Ai siguranță în relația cu autoritățile
● Te asiguri ca ești în legalitate

Distribuie pagina
Simona Clisu

Articol scris de catre Simona Clisu, in data de 04/12/2020.

Inca din perioada liceului am inteles ca drumul meu in viata va fi legat de contabilitate. Absolventa a unui liceu si mai apoi a unei facultati cu profil economic, activitatea mea a fost si continua sa fie legata de contabilitate, fiscalitate, domeniul financiar. Inca de pe vremea studentiei am avut norocul sa ma angajez intr-o firma de contabilitate unde am capatat experienta necesara pentru ca mai apoi sa-mi infiintez propria societate cu domeniu de activitate in contabilitate si fiscalitate.

Vezi toate articolele scrise de Simona Clisu