Cladire construita de ONG din donatii ale persoanelor fizice. Tratament TVA dupa demolare in vederea vanzarii terenului.

Articol publicat in data de: 13 August 2019
Categorii: TVA
 

Situatie de fapt: 

Un ONG, fara activitate economica, are venituri exclusiv din donatii. Este neplatitor de TVA si are in patrimoniu o cladire construita si receptionata 16.02.2007, folosita in activitatea non-profit, pe care vrea sa o demoleze.

Nu au fost efectuate investitii. Scopul demolarii il reprezinta eliberarea terenului pentru a fi vandut ulterior, iar materialele rezultate vor fi valorificate.

In 2007 a beneficiat de restituire TVA pentru achizitia constructiei, conform Ordin 1.880 din 7/12/2005 al Ministrului Finantelor Publice pentru aprobarea Normelor privind aplicarea scutirii de TVA, inclusiv din donaţii ale persoanelor fizice, prevăzută la art. 143 alin. (1) lit. l) din Legea nr. 571/2003/C.

Terenul a fost achizitionat fara TVA.

Intrebare:

Care este tratamentul din punct de vedere TVA daca trebuie colectat TVA, daca trebuie efectuata ajustarea TVA, pentru vinzarea terenului si a materialelor rezultate din demolarea cladirii?

Raspuns partial - Testează gratuit timp de 7 zile!

Art 292 la alin. (2), lit. f) din Codul fiscal prevede ca următoarele operațiuni, de asemenea,  sunt scutite de taxă:

Înregistrează-te pentru răspunsul complet

● Alerte Fiscale
● Acces Reviste Bența – Prietenii Fiscalitatii si P. Contabilitatii –
● Acces la baza de date de spețe din toate domeniile de activitate
● Răspundem la orice speță din domeniile fiscalitate, contabilitate și resurse umane
● Dăm răspunsuri personalizate pentru fiecare situație în parte
● Interpretam legislația în așa fel încât să fie pe înțelesul tuturor
● Ai siguranță în relația cu autoritățile
● Te asiguri ca ești în legalitate

Distribuie pagina
ADINA VLAICU

Articol scris de catre ADINA VLAICU, in data de 13/08/2019.

Consultant fiscal, membru al Camerei Consultantilor Fiscali din Romania, cu o experienta in domeniul financiar de peste 15 ani, perioada in care am incercat sa gasesc solutii si raspunsuri la provocarile zilnice din domeniul economic, cu o atitudine proactiva si constienta de faptul ca numai o informare corecta si la timp iti poate asigura in societatea dinamica, contemporana noua, garantia reusitei care se defineste economic prin trei termeni: castig, venit sau profit.

Vezi toate articolele scrise de ADINA VLAICU