Cod UIT pentru materiale promoționale

Articol publicat in data de: 13 Septembrie 2022
Categorii: Obligatiile persoanelor juridice , TVA
 

Situatie de fapt:

O entitate (Sucursala din Romania, platitor de TVA cf art 316, a unui comerciant de piese auto din Germania), acorda unui client din Grecia (service auto) materiale promotionale, unele constand in echipament de protectie – veste matlasate, care se incadreaza la codul 6101 Produse cu risc fiscal ridicat ( (achizitionate de la un producator roman).

Intrebare:

Are sucursala obligatia de obtinere si furnizare a codului UIT transportatorului care transporta vestele (material promotional) catre clientul din Grecia, avand in vedere ca, in conformitate cu art 270(8) lit b) din CF, aceasta operatiune nu este o livrare de bunuri? Daca nu este obligat, ce document poate furniza transportatorului, in acest sens? Un aviz de expeditie pe care se mentioneaza faptul ca sunt materiale promotionale este legal si suficient? Mentionez ca materialele se transporta direct de la producatorul roman catre tert, clientul din Grecia, iar transportul este suportat de sucursala.

Raspuns partial - Testează gratuit timp de 7 zile!

În OUG 41/2022 pentru instituirea Sistemului național privind monitorizarea transporturilor rutiere de bunuri cu risc fiscal ridicat RO e-Transport și de abrogare a art. XXVIII din Ordonanț

Înregistrează-te pentru răspunsul complet

● Alerte Fiscale
● Acces Reviste Bența – Prietenii Fiscalitatii si P. Contabilitatii –
● Acces la baza de date de spețe din toate domeniile de activitate
● Răspundem la orice speță din domeniile fiscalitate, contabilitate și resurse umane
● Dăm răspunsuri personalizate pentru fiecare situație în parte
● Interpretam legislația în așa fel încât să fie pe înțelesul tuturor
● Ai siguranță în relația cu autoritățile
● Te asiguri ca ești în legalitate

Distribuie pagina
Răzvan Bălteanu

Articol scris de catre Răzvan Bălteanu, in data de 13/09/2022.

Consultant fiscal și expert fiscal judiciar din București, unul dintre fondatorii Asociației "Tax Advisors" și al Grupului Tax Advisors de pe Facebook cu un număr de peste 33,000 de membri.

Vezi toate articolele scrise de Răzvan Bălteanu