Login
Inregistrare
Recuperare parola
In caz ca ai uitat parola, introdu in campul de mai jos adresa de email si se va trimite un email cu link pentru resetarea parolei.
Abonare newsletter zilnic!
Comert cu masini second-hand

Monica Predescu
Valabil la 1 Februarie 2018
Situatie de fapt:
O societate care are ca obiect principal de activitate comertul cu autoturisme si autovehicule. A cumparat in anul 2016 in vederea revanzarii un autoturism, in regim de marja.
In contabilitate l-am inregistrat in contul 371. Ca sa pot circula cu el pe drumurile publice a trebuit sa-i scot de la politie numere provizorii, (de trei ori) si apoi numere de inmatriculare definitiva in Romania.
Ca sa pot scoate numere de inmatriculare definitiva am fost nevoita sa o inregistrez la directia de taxe de impozite locale, unde mi s-a cerut sa inregistrez acest autovehicul in categoria mijloacelor fixe.
Mentionez ca aveam nevoie sa circul cu masina pe drumuri nationale in momentul in care veneau potentialii cumparatori sau cand mergeam cu ea la targurile de specialitate pentru a o comercializa.
Acum, dupa un an si jumatate de la achizitia ei, am gasit un cumparator care imi ofera pe masina un pret mai mic decat am platit eu initial pe ea.
Intrebare:
Cum trebuie sa procedez in ceea ce priveste facturarea?
Din moment ce pretul de vanzare este mai mic decat pretul de achizitie, deci marja este negativa, cum procedez cu tva-ul?
La ce valoare colectez TVA-ul?
Raspuns partial - Testează gratuit timp de 7 zile!
1. In principiu, ca regula generala, nu puteti modifica destinatia bunurilor din patrimoniul societatii in sensul trecerii acestora din categoria „mijloace fixe” in categoria
Înregistrează-te pentru răspunsul complet
● Alerte Fiscale scrise si video!
● Consultant AI disponibil 24 din 24
● Acces Reviste Bența – Prietenii Fiscalitatii si P. Contabilitatii –
● Acces la baza de date de spețe din toate domeniile de activitate
● Răspundem la orice speță din domeniile fiscalitate, contabilitate și resurse umane
● Dăm răspunsuri personalizate pentru fiecare situație în parte
● Interpretam legislația în așa fel încât să fie pe înțelesul tuturor
● Ai siguranță în relația cu autoritățile
● Te asiguri ca ești în legalitate
Articol scris de catre Monica Predescu, in data de 1 Februarie 2018.
Prin înfiinţarea unei societăţi de contabilitate am avut ocazia sa încep practicarea activităţii de contabilitate în urmă cu 25 de ani luând astfel parte la începutul şi la dezvoltarea acestui domeniu în România. Cei peste 500 de clienţi pe care i-am avut în această perioadă, au desfăşurat activităţi în foarte multe domenii, unele colaborări cu aceştia durând de peste 15 ani.