Comert online in S.U.A.

Articol publicat in data de: 18 Ianuarie 2022
Categorii: Obligatiile persoanelor juridice
 

Situația de fapt:

SRL cu cod CAEN 4791 vinde deja online pe platforma AMAZON din SUA. Marfa este importata din China direct in SUA. SRL-ul intentioneaza sa isi extinda activitatea si sa isi comercializeze produsele de pe site-ul propriu, tot in SUA. Pentru vanzarile de pe site propriu, responsabil cu logistica este o companie 3PL care va oferi, warehousing, shipping, returns, etc. In acest sens va comercializa produse concomitent (pentru o perioada) atat de pe AMAZON cat si de pe site-ul propriu. Tinand cont ca vanzarea de pe site-ul propriu implica unele responsabilitati fiscale (nexus, colectare taxe statale, rambursare, declarare IRS, etc) se identifica urmatoarele probleme:

Întrebare:

1) Din punct de vedere al raspunderii in fata clientilor americani este mai bine ca operatiunile sa se efectueze pe SRL sau este mai bine infiintarea unui LLC? Pe Amazon, SRL-ul are o asigurare impotriva actionarilor in judecata, etc.

2) Detinerea unui contract cu o companie 3PL pentru logistica, warehousing, shipping, etc. este echivalenta cu detinerea unui Sediu Permanent pe teritoriul SUA? Nu se doreste renuntarea la scutirile fiscale ale tratatului de dubla impunere prin SP.

 

Raspuns partial - Testează gratuit timp de 7 zile!

1) Ne este imposibil sa raspundem la prima intrebare avand in vedere ca sunt necesare informatii specifice (din alta legislatie decat cea romana) legate de infiintarea unui LLC.

2) Art. 5 di

Înregistrează-te pentru răspunsul complet

● Alerte Fiscale
● Acces Reviste Bența – Prietenii Fiscalitatii si P. Contabilitatii –
● Acces la baza de date de spețe din toate domeniile de activitate
● Răspundem la orice speță din domeniile fiscalitate, contabilitate și resurse umane
● Dăm răspunsuri personalizate pentru fiecare situație în parte
● Interpretam legislația în așa fel încât să fie pe înțelesul tuturor
● Ai siguranță în relația cu autoritățile
● Te asiguri ca ești în legalitate

Distribuie pagina
Ioana – Camelia Predescu

Articol scris de catre Ioana – Camelia Predescu, in data de 18/01/2022.

Avand la baza studii juridice si o specializare in fiscalitate, practic o abordare a spetelor din doua puncte de vedere, fapt ce imi permite o intelegere mai buna in special in cazul spetelor complexe care nu necesita doar cunostinte in domeniul fiscalitatii. In decursul ultimilor 3 ani am avut ocazia sa particip la diferite cursuri si seminarii sustinute de specialisti recunoscuti in domeniul fiscalitatii, ajungand astazi sa pot rezolva o gama variata de spete si sa pot raspunde cu promptitudine la intrebarile clientilor.

Vezi toate articolele scrise de Ioana – Camelia Predescu