Creante neincasate. Tratament fiscal

Articol publicat in data de: 12 Mai 2022
Categorii: Obligatiile persoanelor juridice , TVA
 

Situatie de fapt:

In cazul in care avem clienti pentru care s-a facturat vanzare de marfa cu data de 15.04.2014, s-au constituit provizioane la 31.12.2014, unii dintre ei au intrat sub incidenta legii 85/2014 pana in anul 2019.

Intrebare:

1. Va rog sa ne transmiteti daca se pot scoate din evidenta numai acei clienti care au finalizat procedura de faliment sau si acei clienti pentru care s-a pus in aplicare un plan de reorganizare conform Legii 85/2014 si daca si daca pot ajusta TVA-ul, chiar daca creantele sunt asa de vechi?

2. Putem sa recalculam ca si cheltuiala deductibila diferenta de 20% care ne-o ofera Codul Fiscal prin articolul 26, alin. 1, lit c, incepand cu anul acesta?

 

Raspuns partial - Testează gratuit timp de 7 zile!

Potrivit prevederilor Codului fiscal, pot fi scoase din evidenta contabila si sumele neincasate de la  clienti, persoane pentru care s-a pus in aplicare un plan de reorganizare po

Înregistrează-te pentru răspunsul complet

● Alerte Fiscale
● Acces Reviste Bența – Prietenii Fiscalitatii si P. Contabilitatii –
● Acces la baza de date de spețe din toate domeniile de activitate
● Răspundem la orice speță din domeniile fiscalitate, contabilitate și resurse umane
● Dăm răspunsuri personalizate pentru fiecare situație în parte
● Interpretam legislația în așa fel încât să fie pe înțelesul tuturor
● Ai siguranță în relația cu autoritățile
● Te asiguri ca ești în legalitate

Distribuie pagina
Ioana – Camelia Predescu

Articol scris de catre Ioana – Camelia Predescu, in data de 12/05/2022.

Avand la baza studii juridice si o specializare in fiscalitate, practic o abordare a spetelor din doua puncte de vedere, fapt ce imi permite o intelegere mai buna in special in cazul spetelor complexe care nu necesita doar cunostinte in domeniul fiscalitatii. In decursul ultimilor 3 ani am avut ocazia sa particip la diferite cursuri si seminarii sustinute de specialisti recunoscuti in domeniul fiscalitatii, ajungand astazi sa pot rezolva o gama variata de spete si sa pot raspunde cu promptitudine la intrebarile clientilor.

Vezi toate articolele scrise de Ioana – Camelia Predescu