Cum poate solicita rambursarea TVA o clinica medicala?

Articol publicat in data de: 23 Octombrie 2020
Categorii: TVA
 

Situatie de fapt:

O unitate medicala ce isi desfasoara activitatea in baza codului CAEN 8622 – “Activitati de asistenta medicala specializata”, ce nu are obligatia inregistrarii in scopuri de TVA in conformitate cu prevederile art.316 alin (10)/ art.317 alin (4), din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal, deruland operatiuni scutite in virtutea reglementarilor art. 292 Alin (1) din Legea nr.227/2015, doreste sa isi recupereze TVA-ul achitat furnizorilor pe facturile de achizitie de materiale/echipamente medicale, intrucat acesta nu a fost dedus.

Intrebare:

Exista posibilitatea rambursarii de la stat a sumelor achitate catre furnizori reprezentand TVA-ul colectat de acestia pe facturile emise?
Daca da, ce demersuri trebuie sa faca unitatea medicala, si cum se desfasoara procedura de rambursare intrucat societatea nu depune deconturi de TVA in care poate inscrie optiunea DA la rambursare?

Raspuns partial - Testează gratuit timp de 7 zile!

Conform prevederilor fiscale in vigoare, orice persoană impozabilă are dreptul să deducă taxa aferentă achizițiilor, dacă acestea sunt destinate utilizării

Înregistrează-te pentru răspunsul complet

● Alerte Fiscale
● Acces Reviste Bența – Prietenii Fiscalitatii si P. Contabilitatii –
● Acces la baza de date de spețe din toate domeniile de activitate
● Răspundem la orice speță din domeniile fiscalitate, contabilitate și resurse umane
● Dăm răspunsuri personalizate pentru fiecare situație în parte
● Interpretam legislația în așa fel încât să fie pe înțelesul tuturor
● Ai siguranță în relația cu autoritățile
● Te asiguri ca ești în legalitate

Distribuie pagina
Ioana – Camelia Predescu

Articol scris de catre Ioana – Camelia Predescu, in data de 23/10/2020.

Avand la baza studii juridice si o specializare in fiscalitate, practic o abordare a spetelor din doua puncte de vedere, fapt ce imi permite o intelegere mai buna in special in cazul spetelor complexe care nu necesita doar cunostinte in domeniul fiscalitatii. In decursul ultimilor 3 ani am avut ocazia sa particip la diferite cursuri si seminarii sustinute de specialisti recunoscuti in domeniul fiscalitatii, ajungand astazi sa pot rezolva o gama variata de spete si sa pot raspunde cu promptitudine la intrebarile clientilor.

Vezi toate articolele scrise de Ioana – Camelia Predescu