Login
Inregistrare
Recuperare parola
In caz ca ai uitat parola, introdu in campul de mai jos adresa de email si se va trimite un email cu link pentru resetarea parolei.
Abonare newsletter zilnic!
Decontul se poate întocmi și semna electronic?

Ioana – Camelia Vișan
Valabil la 25 Octombrie 2019
Situație de fapt:
În Ordinul MF 2634/2015 se indică un model de decont a cheltuielilor. Pe decont există rubrici destinate semnării formularului de către persoanele care solicită/aprobă/verfică decontul.
În cadrul unei societăți există dezvoltat un sistem electronic de decontare a cheltuielilor de deplasare prin care angajatul solicită on line aprobarea cheltuielilor de către superior.
Angajatul inițiază de la calculator (pe baza de user nominal) un flux de solicitare a decontării cheltuielilor (în acest sistem electronic), atașează dovezile scanate (chitanțe/facturi) această solicitare, contabilul intră pe flux și verifică/validează corectitudinea documentelor, decontul mergând automat la superiorul direct pentru a fi aprobată. Superiorul aprobă prin simplă acționare a unui buton “Aprobare”.
Întrebare:
1. În sitatia de mai sus mai este necesară semnătură fizică (pe document)?
2. Din punct de vedere legal suntem condiționați că aceste semnături să fie reale (pe hârtie) sau este suficientă aprobarea electronică prin acest flux de aprobare?
3. Dacă din sistem se poate demonstra oricând, aprobarea cheltuielii de către superior, verificarea de către contabil, și faptul că decontul e plecat de la salariat care își asumă că ceea ce completează este corect, este suficient din punct de vedere legislativ?
Raspuns partial - Testează gratuit timp de 7 zile!
Legislația în vigoare prevede că fiecare entitate poate adapta, în funcție de necesități, modelele din Ordinul 2634/2015. De asemene
Înregistrează-te pentru răspunsul complet
● Alerte Fiscale scrise si video!
● Consultant AI disponibil 24 din 24
● Acces Reviste Bența – Prietenii Fiscalitatii si P. Contabilitatii –
● Acces la baza de date de spețe din toate domeniile de activitate
● Răspundem la orice speță din domeniile fiscalitate, contabilitate și resurse umane
● Dăm răspunsuri personalizate pentru fiecare situație în parte
● Interpretam legislația în așa fel încât să fie pe înțelesul tuturor
● Ai siguranță în relația cu autoritățile
● Te asiguri ca ești în legalitate
Articol scris de catre Ioana – Camelia Vișan, in data de 25 Octombrie 2019.
Avand la baza studii juridice si o specializare in fiscalitate, practic o abordare a spetelor din doua puncte de vedere, fapt ce imi permite o intelegere mai buna in special in cazul spetelor complexe care nu necesita doar cunostinte in domeniul fiscalitatii.
In decursul ultimilor 8 ani am avut ocazia sa particip la diferite cursuri si seminarii sustinute de specialisti recunoscuti in domeniul fiscalitatii, ajungand astazi sa pot rezolva o gama variata de spete si sa pot raspunde cu promptitudine la intrebarile clientilor.