Diurna pentru salariat detasat in Austria

Articol publicat in data de: 22 Octombrie 2020
Categorii: Obligatiile persoanelor juridice , Resurse Umane
 

Situatia de fapt:

O societate comerciala, platitoare de impozit pe profit ce activeaza in domeniul IT, are nevoie ca unul din angajatii sai sa petreaca mai mult timp in Austria pentru a fi prezent (in caz de nevoie) la unul din clientii din acest stat.

In acelasi timp, salariatul va prospecta piata si pe online, pentru a gasi si alti clienti din UE si din afara UE. Societatea doreste sa acorde diurna legala pe intreaga perioada de sedere, ce s-ar putea intinde la 6-7 luni.

Intrebare:

1. Diurna se acorda si pentru zilele de Sambata si Duminica?

2. Societea este obligata sa asigure cazarea angajatului? Este posibil ca locatorul din AU sa nu poata oferi factura pentru inchiriere (se va inchiria un imobil pe intreaga perioada prin airbnb).

3. Angajatul nu va lucra la un anumit proiect/pentru un anumit client si AU, ci doar in caz de nevoie va trebui sa se prezinte la acesta in regim de urgenta. Este nevoie de formular A1?

Raspuns partial - Testează gratuit timp de 7 zile!

Pentru inceput o sa lamurim faptul ca, asa cum veti gasi si pe site-ul Uniunii Europene: Europa.eu, salariatii trimisi sa lucreze temporar pe teritoriul altei tari din U.E. primesc statutul de lucr

Înregistrează-te pentru răspunsul complet

● Alerte Fiscale
● Acces Reviste Bența – Prietenii Fiscalitatii si P. Contabilitatii –
● Acces la baza de date de spețe din toate domeniile de activitate
● Răspundem la orice speță din domeniile fiscalitate, contabilitate și resurse umane
● Dăm răspunsuri personalizate pentru fiecare situație în parte
● Interpretam legislația în așa fel încât să fie pe înțelesul tuturor
● Ai siguranță în relația cu autoritățile
● Te asiguri ca ești în legalitate

Distribuie pagina
Simona Clisu

Articol scris de catre Simona Clisu, in data de 22/10/2020.

Inca din perioada liceului am inteles ca drumul meu in viata va fi legat de contabilitate. Absolventa a unui liceu si mai apoi a unei facultati cu profil economic, activitatea mea a fost si continua sa fie legata de contabilitate, fiscalitate, domeniul financiar. Inca de pe vremea studentiei am avut norocul sa ma angajez intr-o firma de contabilitate unde am capatat experienta necesara pentru ca mai apoi sa-mi infiintez propria societate cu domeniu de activitate in contabilitate si fiscalitate.

Vezi toate articolele scrise de Simona Clisu