Dividende platite unui nerezident

Articol publicat in data de: 31 Martie 2022
Categorii: Veniturile nerezidentilor
 

Situația de fapt:

Cetatean roman cu rezidenta in Austria (incaseaza venituri atat de la un angajator austriac cat si separat din inchirierea unei resedinte de vacanta in Austria si are cheltuieli legate de alocatie copil, rate credit etc. in Austria) doreste infiintarea unui SRL in Romania cu obiect de activitate conform cod CAEN 4791 – Comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin Internet. Unic asociat si administrator.

Întrebare:

Care este procentul si modalitatea de impozitare a dividendelor pe care le va incasa de la SRL in Romania si daca aceste dividende vor fi impozitate de asemenea si in Austria?

Daca da, putem stii cotele de impozitare?

Infiintarea SRL-ului va atrage responsabilitati fiscale fata de fiscul roman derivate din veniturile sale (pe persoana fizica) din Austria?

Se poate incadra aceasta situatie la Art. 10 Dividende alineat 4 din prevederile Conventiei de evitare a dublei impuneri?

Raspuns partial - Testează gratuit timp de 7 zile!

Conform art.223 alin.1 litera a) din Legea 227 din 2015, veniturile obtinute pe teritoriul Romaniei de un nerezident, in speta veniturile din dividende, sunt impozitate cu un impozit

Înregistrează-te pentru răspunsul complet

● Alerte Fiscale
● Acces Reviste Bența – Prietenii Fiscalitatii si P. Contabilitatii –
● Acces la baza de date de spețe din toate domeniile de activitate
● Răspundem la orice speță din domeniile fiscalitate, contabilitate și resurse umane
● Dăm răspunsuri personalizate pentru fiecare situație în parte
● Interpretam legislația în așa fel încât să fie pe înțelesul tuturor
● Ai siguranță în relația cu autoritățile
● Te asiguri ca ești în legalitate

Distribuie pagina
Romeo Negrut

Articol scris de catre Romeo Negrut, in data de 31/03/2022.

Membru fondator al grupului Tax Advisors si Larrom Expert cu o vasta experienta profesionala. Ne propunem sa oferim cele mai bune solutii în domeniul financiar-contabil, politicii manageriale si resurselor umane, astfel încât sa asiguram partenerilor nostri un background solid în realizarea obiectivelor.

Vezi toate articolele scrise de Romeo Negrut