Formular A1 pentru sofer de TIR care revine frecvent in tara

Articol publicat in data de: 12 Martie 2021
Categorii: Contabilitate
 

Situația de fapt:

Societatea E, platitoare de TVA trimestrial si impozit pe venit, 1 salariat- sofer, detine in patrimoniu un TIR cu care lucreaza in UE in baza unui contract de prestari servicii cu o societate L din Luxenburg(transporta marfa in comunitate).

Salariatul se intoarce in tara la 14 -20 zile fara masina, icaseaza diurna 70 euro/zi. Societatea E, emite lunar factura de prestari servicii (in baza unui raport primit de la societatea L) si o factura de storno servicii( pentru combustibilul utilizat si furnizat de societatea L). Ocazional societatea L din Luxemburg, emite factura (fara TVA) catre societatea E din RO pentru refacturare piese schimb, revizii, vigneta etc

Întrebare:

1. Societatea E trebuie sa detina formularul A1, pentru sofer, care este salariul ce trebuie acordat acestuia?

2. Dpdv fiscal este corect modul in care se deruleaza activitatea intre cele doua societati, in speta storno pentru combustibil si refacturare piese schimb si cum se contabilizeaza si raporteaza in D300 si D390 aceste operatiuni?

Raspuns partial - Testează gratuit timp de 7 zile!

Formularul A1 dovedeste exclusiv mentinerea titularului acestuia la sistemul de securitate sociala din statul de trimitere, respectiv Romania.

Lipsa acestuia nu impiedica de

Înregistrează-te pentru răspunsul complet

● Alerte Fiscale
● Acces Reviste Bența – Prietenii Fiscalitatii si P. Contabilitatii –
● Acces la baza de date de spețe din toate domeniile de activitate
● Răspundem la orice speță din domeniile fiscalitate, contabilitate și resurse umane
● Dăm răspunsuri personalizate pentru fiecare situație în parte
● Interpretam legislația în așa fel încât să fie pe înțelesul tuturor
● Ai siguranță în relația cu autoritățile
● Te asiguri ca ești în legalitate

Distribuie pagina
Simona Clisu

Articol scris de catre Simona Clisu, in data de 12/03/2021.

Inca din perioada liceului am inteles ca drumul meu in viata va fi legat de contabilitate. Absolventa a unui liceu si mai apoi a unei facultati cu profil economic, activitatea mea a fost si continua sa fie legata de contabilitate, fiscalitate, domeniul financiar. Inca de pe vremea studentiei am avut norocul sa ma angajez intr-o firma de contabilitate unde am capatat experienta necesara pentru ca mai apoi sa-mi infiintez propria societate cu domeniu de activitate in contabilitate si fiscalitate.

Vezi toate articolele scrise de Simona Clisu