Impozit pe veniturile societatilor rezidente in Italia

Articol publicat in data de: 08 Octombrie 2018
Categorii: Veniturile nerezidentilor
 

Situatie de fapt:

Societatea X SRL, cu sediul in Pucioasa, declara prin declaratia VIES luna de luna achizitii de servicii intracomunitare din Italia, inca de la infiintare, din 2015. In data de 03.09.2018, am primit de la Finante o adresa prin care ne someaza ca in 48 ore sa depunem Declaratia 100, cu sumele calculate si retinute, COD 636, impozit pe venituri din prestari de servicii prestate de persoane nerezidente. In data de 10.09.2018, am facut adresa catre ANAF Pucioasa, prin care am explicat ca partenerii nostri din Italia, de la care am achizitionat serviciile de tip S din declaratia VIES, ne-au trimis, inainte ca noi sa efectuam plati, certificat de rezidenta fiscala in Italia, stat cu care Romania are incheiata conventie de evitare a dublei impuneri. Aceste firme sunt inregistrate din punct de vedere fiscal si sunt si platitoare de TVA in tara de origine. Societatile platesc acolo impozit pe venit.

Intrebare:

Am procedat corect, din punct de vedere fiscal?

Raspuns partial - Testează gratuit timp de 7 zile!

Consideram ca in speta prezentata sunt doua aspecte diferite, din punct de vedere fiscal. Pe de o parte sunt prezentate detalii privind TVA (inscrierea in VIES, de

Înregistrează-te pentru răspunsul complet

● Alerte Fiscale
● Acces Reviste Bența – Prietenii Fiscalitatii si P. Contabilitatii –
● Acces la baza de date de spețe din toate domeniile de activitate
● Răspundem la orice speță din domeniile fiscalitate, contabilitate și resurse umane
● Dăm răspunsuri personalizate pentru fiecare situație în parte
● Interpretam legislația în așa fel încât să fie pe înțelesul tuturor
● Ai siguranță în relația cu autoritățile
● Te asiguri ca ești în legalitate

Distribuie pagina
Ioana – Camelia Predescu

Articol scris de catre Ioana – Camelia Predescu, in data de 08/10/2018.

Avand la baza studii juridice si o specializare in fiscalitate, practic o abordare a spetelor din doua puncte de vedere, fapt ce imi permite o intelegere mai buna in special in cazul spetelor complexe care nu necesita doar cunostinte in domeniul fiscalitatii. In decursul ultimilor 3 ani am avut ocazia sa particip la diferite cursuri si seminarii sustinute de specialisti recunoscuti in domeniul fiscalitatii, ajungand astazi sa pot rezolva o gama variata de spete si sa pot raspunde cu promptitudine la intrebarile clientilor.

Vezi toate articolele scrise de Ioana – Camelia Predescu