Impozitarea unei Intreprinderi Individuale – II

Articol publicat in data de: 29 Mai 2019
Categorii: PFA / I.I. / I.F.
 

Situatie de fapt:

O intreprindere individuala are codul CAEN 6202 – Consultanta in Tehnologia Informatiei – ca activitate principala si codurile CAEN 6311 si 6312 (6311 – Prelucrarea datelor, administrarea paginilor web şi activităţi conexe si 6202 – Activităţi de consultanţă în tehnologia informaţiei)  trecute pe certificatul constatator.

Intrebare:

Poate fi impozitata la norma de venit, in conditiile in care desfasoara si factureaza doar activitati asociate codului 6202? Sau se aplica si aici art 69 alin (7) din codul fiscal ? (“În cazul în care un contribuabil desfășoară o activitate inclusă în nomenclatorul prevăzut la alin. (2) și o altă activitate independentă, venitul net anual se determină în sistem real, pe baza datelor din contabilitate, potrivit prevederilor art. 68”).

Faptul ca un cod CAEN figureaza in actul constatator se considera automat ca II desfasoara activitatile respective sau indica doar posibilitatea/autorizarea desfasurarii lor?

Raspuns partial - Testează gratuit timp de 7 zile!

Atat timp cat activitatea desfasurata este doar cea aferenta codului CAEN care presupune impozitarea venitului obtinut pe baza normei de venit, nu trebuie

Înregistrează-te pentru răspunsul complet

● Alerte Fiscale
● Acces Reviste Bența – Prietenii Fiscalitatii si P. Contabilitatii –
● Acces la baza de date de spețe din toate domeniile de activitate
● Răspundem la orice speță din domeniile fiscalitate, contabilitate și resurse umane
● Dăm răspunsuri personalizate pentru fiecare situație în parte
● Interpretam legislația în așa fel încât să fie pe înțelesul tuturor
● Ai siguranță în relația cu autoritățile
● Te asiguri ca ești în legalitate

Distribuie pagina
ADINA VLAICU

Articol scris de catre ADINA VLAICU, in data de 29/05/2019.

Consultant fiscal, membru al Camerei Consultantilor Fiscali din Romania, cu o experienta in domeniul financiar de peste 15 ani, perioada in care am incercat sa gasesc solutii si raspunsuri la provocarile zilnice din domeniul economic, cu o atitudine proactiva si constienta de faptul ca numai o informare corecta si la timp iti poate asigura in societatea dinamica, contemporana noua, garantia reusitei care se defineste economic prin trei termeni: castig, venit sau profit.

Vezi toate articolele scrise de ADINA VLAICU