Impozitarea venitului obtinut din Romania de un rezident SUA

Articol publicat in data de: 17 Martie 2022
Categorii: Obligatiile persoanelor juridice
 

Situația de fapt:

SRL cu domeniu de activitate vanzare online pe platforma AMAZON in USA – cod CAEN 4791. Amazon percepe o varietate de taxe pentru accesarea / folosirea ecosistemului de servicii proprii, incepand de la taxe pentru folosirea logisticii pana la taxe pentru vanzare pe platforma. Printre acestea evidentiez (in Engleza asa cum sunt afisate pe raportul extras din platforma Amazon): Seller fulfilled selling fees; FBA selling fees; FBA transaction fees; Other transaction fees; FBA inventory and inbound services fees; Service fees; Refund administration fees; Liquidations fees Conform codului fiscal, comisioanele obtinute de un nerezident din Romania trebuiesc impozitate la sursa cu 16% sau cu valoarea specificata in conventie daca aceasta este mai mica (si daca AMAZON prezinta un certificat de rezidenta fiscala). SRL-ul insa primeste banii din vanzari de la Amazon care isi opreste in prealabil toate taxele percepute iar impozitarea comisionului la sursa nu se poate face in mod conventional. 

Întrebare:

Toate taxele percepute de Amazon (mentionate mai sus) sunt considerate comisioane de vanzare? Inclusiv taxele de inventory si logistica?

Cum se face impozitarea la sursa considerand ca sumele obtinute din vanzari trec mai intai pe la Amazon care isi opreste taxele?

Impozitul se opreste din comisionul datorat sau este platit separat?

Raspuns partial - Testează gratuit timp de 7 zile!

Natura acelor sume percepute de Amazon si ce anume reprezinta (plata contravaloare prestari de servicii sau plata comisioane) trebuie sa rezulte din contractul agreat/semnat intre p

Înregistrează-te pentru răspunsul complet

● Alerte Fiscale
● Acces Reviste Bența – Prietenii Fiscalitatii si P. Contabilitatii –
● Acces la baza de date de spețe din toate domeniile de activitate
● Răspundem la orice speță din domeniile fiscalitate, contabilitate și resurse umane
● Dăm răspunsuri personalizate pentru fiecare situație în parte
● Interpretam legislația în așa fel încât să fie pe înțelesul tuturor
● Ai siguranță în relația cu autoritățile
● Te asiguri ca ești în legalitate

Distribuie pagina
Monica Predescu

Articol scris de catre Monica Predescu, in data de 17/03/2022.

Prin înfiinţarea unei societăţi de contabilitate am avut ocazia sa încep practicarea activităţii de contabilitate în urmă cu 25 de ani luând astfel parte la începutul şi la dezvoltarea acestui domeniu în România. Cei peste 500 de clienţi pe care i-am avut în această perioadă, au desfăşurat activităţi în foarte multe domenii, unele colaborări cu aceştia durând de peste 15 ani.

Vezi toate articolele scrise de Monica Predescu