Impozitarea veniturilor din silvicultura obtinute prin asociere

Articol publicat in data de: 28 Septembrie 2018
Categorii: ONG , Veniturile persoanelor fizice
 

Situație de fapt:

Moștenitorii unei păduri trebuie sa se asocieze pentru a putea factura în comun masa lemnoasa din defrișări, întrucât societatea care exploatează lemnul nu dorește sa lucreze cu câteva zeci de persoane fizice, preferând sa aibă o singura factura de achiziție pentru lemn și sa facă un singur ordin de plata. In acest sens, moștenitorii se pot constitui într-o asociație fără personalitate juridica asa cum este definita la art 125 Cod Fiscal pentru a obține acest venit din bunuri deținute în comun.

Întrebare:

Cum se vor impozita veniturile rezultate din vânzarea masei lemnoase, având în vedere și prevederea Codului fiscal conform căreia venitul obținut din exploatarea a maxim 20 mc / an este neimpozabil?

Raspuns partial - Testează gratuit timp de 7 zile!

Pentru a putea stabili exact modul de impozitarea a veniturilor va trebui sa ne raportam la reglementările care privesc veniturile din activități independente.

Înregistrează-te pentru răspunsul complet

● Alerte Fiscale
● Acces Reviste Bența – Prietenii Fiscalitatii si P. Contabilitatii –
● Acces la baza de date de spețe din toate domeniile de activitate
● Răspundem la orice speță din domeniile fiscalitate, contabilitate și resurse umane
● Dăm răspunsuri personalizate pentru fiecare situație în parte
● Interpretam legislația în așa fel încât să fie pe înțelesul tuturor
● Ai siguranță în relația cu autoritățile
● Te asiguri ca ești în legalitate

Distribuie pagina
Ioana – Camelia Predescu

Articol scris de catre Ioana – Camelia Predescu, in data de 28/09/2018.

Avand la baza studii juridice si o specializare in fiscalitate, practic o abordare a spetelor din doua puncte de vedere, fapt ce imi permite o intelegere mai buna in special in cazul spetelor complexe care nu necesita doar cunostinte in domeniul fiscalitatii. In decursul ultimilor 3 ani am avut ocazia sa particip la diferite cursuri si seminarii sustinute de specialisti recunoscuti in domeniul fiscalitatii, ajungand astazi sa pot rezolva o gama variata de spete si sa pot raspunde cu promptitudine la intrebarile clientilor.

Vezi toate articolele scrise de Ioana – Camelia Predescu