Email

office@universulfiscal.ro

 

Inchiderea sucursalei din Romania a unei societati din Germania

Situatie de fapt:

Sucursala din Romania a unei societati din Germania urmeaza sa se inchida. In 2018 profitul nerepartizat pana acum (inlcusiv 2017) se compenseaza cu imprumutul dat de sucursala societatii mame prin decizie de repartizare profit si compensare. Sucursala va avea pierdere in 2018 si 2019 (an in care se va inchide sucursala). La final, in balanta, in afara de contul 117 pozitiv, va ramane doar datoria sucursalei fata de compania mama. Sucursala, neavand bani, si probabil in baza unei decizii, va trece pe venit datoria. In declaratia 101 pierderea fiscala este foarte mare.

Intrebare:

1. Se va tine cont de pierderea fiscala din declaratia 101 daca in contabilitate nu mai avem nimic in soldul contului 117?
2. Ce impact fiscal va avea trecerea datoriei pe venit?
3. Cum se poate folosi pierderea din 2018 – 2019? Se poate transfera companiei mama?

Raspuns partial

1. Trebuie de la inceput sa atragem atentia ca trebui sa analizam contabilitatea separat de fiscalitate. Contabilitatea si fiscalitatea prezinta doua imagini indep

Înregistrează-te pentru răspunsul complet?

– Testeza gratuit timp de 7 zile!
– Acces la consultanta fiscal – contabila personalizata
– Ai acces la opiniile unor fiscalisti cu experienta
– Primesti 120 de raspunsuri personalizate/an
– Iti poti conduce mai usor afacerea
– Ai siguranta in relatia cu autoritatile
– Te asiguri ca esti in legalitate

Distribuie pagina
Monica Predescu

Articol scris de catre Monica Predescu, in data de October 12, 2018.

Prin înfiinţarea unei societăţi de contabilitate am avut ocazia sa încep practicarea activităţii de contabilitate în urmă cu 25 de ani luând astfel parte la începutul şi la dezvoltarea acestui domeniu în România. Cei peste 500 de clienţi pe care i-am avut în această perioadă, au desfăşurat activităţi în foarte multe domenii, unele colaborări cu aceştia durând de peste 15 ani.

Vezi toate articolele scrise de Monica Predescu