Inregistrarea cu intarziere in scop de TVA dupa depasirea plafonului de scutire

Articol publicat in data de: 15 Ianuarie 2021
Categorii: Obligatiile persoanelor juridice , TVA
 

Situatie de fapt:

O cooperativa agricola avand ca obiect vanzare cu amanuntul a produselor alimentare a depasit plafonul de TVA in suma de 300.000 lei in luna august 2020. Nu a fost depusa cerere pentru inregistrare ca platitor de TVA.

Intrebare:

1. Daca depun astazi cererea pentru a deveni platitor de TVA, ce trebuie sa fac cu vanzarile si achizitiile efectuate in perioada 01.09.2020-31.12.2020 si cu ianuarie 2021- la zi?

2. Cooperativa vinde cu amanuntul produse cu cote de de TVA 9% si 19%, daca la achizitii pot calcula TVA deductibil pe cote cum pot face la vanzari? Nu am o defalcare a produselor vandute, pot face un calcul procentual in functie de achizitii? Daca nu am inventar la la 31.08 .2020 cum fac cu stocul de marfa pentru a deduce TVA -ul aferent acestuia? Daca am un inventar la 31.12.2020 ma pot folosi de el pentru a calcula diferentiat?

Raspuns partial - Testează gratuit timp de 7 zile!

1. O persoana impozabilă care aplică regimul special de scutire și a cărei cifră de afaceri este mai mare sau egală cu plafonul de scutire de 300.000 lei, trebuie să solicit

Înregistrează-te pentru răspunsul complet

● Alerte Fiscale
● Acces la baza de date de spețe din toate domeniile de activitate
● Răspundem la orice speță din domeniile fiscalitate, contabilitate și resurse umane
● Dăm răspunsuri personalizate pentru fiecare situație în parte
● Interpretam legislația în așa fel încât să fie pe înțelesul tuturor
● Ai siguranță în relația cu autoritățile
● Te asiguri ca ești în legalitate

Distribuie pagina
ADINA VLAICU

Articol scris de catre ADINA VLAICU, in data de 15/01/2021.

Consultant fiscal, membru al Camerei Consultantilor Fiscali din Romania, cu o experienta in domeniul financiar de peste 15 ani, perioada in care am incercat sa gasesc solutii si raspunsuri la provocarile zilnice din domeniul economic, cu o atitudine proactiva si constienta de faptul ca numai o informare corecta si la timp iti poate asigura in societatea dinamica, contemporana noua, garantia reusitei care se defineste economic prin trei termeni: castig, venit sau profit.

Vezi toate articolele scrise de ADINA VLAICU