Limitari in cazul diurnei acordate administratorului

Articol publicat in data de: 28 Noiembrie 2019
Categorii: Obligatiile persoanelor juridice , Veniturile persoanelor fizice
 

Situatie de fapt:

In cazul unei societati fara angajati, administratorul de deplaseaza in alte tari in cursul anului pentru a desfasura obiectul de activitate al firmei (productie 3D video).

Intrebare:

La cate zile de diurna are dreptul administratorul intr-un an (daca are dreptul), se includ si zilele de weekend, i se poate deconta si cheltuiala cu cazarea?

Raspuns partial - Testează gratuit timp de 7 zile!

 Conform art. 76 alin (2) Cod Fiscal,

„Regulile de impunere proprii veniturilor din salarii se aplică și următ

Înregistrează-te pentru răspunsul complet

● Acces gratuit timp de 7 zile și posibilitatea de a ne trimite o speță!
● Răspundem la orice speță din domeniile fiscalitate, contabilitate și resurse umane
● Acces la baza de date de spețe din toate domeniile de activitate
● Dăm răspunsuri personalizate pentru fiecare situație în parte
● Interpretam legislația în așa fel încât să fie pe înțelesul tuturor
● Ai siguranță în relația cu autoritățile
● Te asiguri ca ești în legalitate

Distribuie pagina
Ioana-Camelia Sprivac

Articol scris de catre Ioana-Camelia Sprivac, in data de November 28, 2019.

Avand la baza studii juridice si o specializare in fiscalitate, practic o abordare a spetelor din doua puncte de vedere, fapt ce imi permite o intelegere mai buna in special in cazul spetelor complexe care nu necesita doar cunostiinte in domeniul fiscalitatii. In decursul ultimilor 3 ani am avut ocazia sa particip la diferite cursuri si seminarii sustinute de specialisti recunoscuti in domeniul fiscalitatii, ajungand astazi sa pot rezolva o gama variata de spete si sa pot raspunde cu promptitudine la intrebarile clientilor.

Vezi toate articolele scrise de Ioana-Camelia Sprivac

Limitari in cazul diurnei acordate administratorului

Articol scris in data de: 28 Noiembrie 2019

Autor: Ioana-Camelia Sprivac

Situatie de fapt:

In cazul unei societati fara angajati, administratorul de deplaseaza in alte tari in cursul anului pentru a desfasura obiectul de activitate al firmei (productie 3D video).

Intrebare:

La cate zile de diurna are dreptul administratorul intr-un an (daca are dreptul), se includ si zilele de weekend, i se poate deconta si cheltuiala cu cazarea?

Raspuns

 Conform art. 76 alin (2) Cod Fiscal,

„Regulile de impunere proprii veniturilor din salarii se aplică și următoarelor tipuri de venituri, considerate asimilate salariilor:

[…]

m) indemnizațiile și orice alte sume de aceeași natură, altele decât cele acordate pentru acoperirea cheltuielilor de transport și cazare primite pe perioada deplasării, în altă localitate, în țară și în străinătate, în interesul desfășurării activității, astfel cum este prevăzut în raportul juridic, de către administratorii stabiliți potrivit actului constitutiv, […], pentru partea care depășește plafonul neimpozabil stabilit astfel:

(i) în țară, 2,5 ori nivelul legal stabilit pentru indemnizație, prin hotărâre a Guvernului pentru personalul autorităților și instituțiilor publice;

(ii) în străinătate, 2,5 ori nivelul legal stabilit pentru diurnă prin hotărâre a Guvernului pentru personalul român trimis în străinătate pentru îndeplinirea unor misiuni cu caracter temporar;”

Se observa astfel ca diurna nu este limitata ca numar de zile, singura limitare vizand deductibilitatea si impozitarea acesteia si raportandu-se strict la valoare. In cazul diurnei acordate salariatilor exista o prevedere vizand perioada maxima de delegare care insa nu consideram ca poate fi aplicata administratorului. Cu toate acestea, gasiti aici decizia nr. 417 din 2012 a Curtii de Apel Bucuresti prin care s-a stabilit ca daca se acorda diurna pentru mai mult de 120 zile, partea ce depaseste acest prag poate fi reincadrata ca venit asimilat salariului.

Un alt aspect important este precizarea expresa conform careia cheltuielile de cazare nu sunt asimilate salariilor, acestea putand fi astfel suportate de societate, separat de diurna.

Avand in vedere ca diurna pentru salariatii companiilor private este reglementata prin raportare la angajatii insitutiilor publice consideram ca aceasta corelare se poate face si din punct de vedere al perioadei pentru care se poate acorda. Din acest motiv vom aplica prevederea privind angajatii din institutiile publice conform careia numărul zilelor calendaristice în care persoana se află în delegare se calculează de la data şi ora plecării până la data şi ora înapoierii mijlocului de transport din şi în localitatea unde îşi are locul permanent de muncă, considerându-se fiecare 24 de ore câte o zi de delegare.

In concluzie, se poate acorda diurna si pentru zilele de week-end in care administratorul este plecat in delegatie.

Reglementare: 

  • Codul Fiscal art. 76 alin. (2)
  • HG nr. 714/2018 art. 1, alin. (6)
  • Ordinul Ministrului Finantelor Publice nr. 1802/2014 art. 1 alin. (6)