Livrare intracomunitara de bunuri din Romania

Articol publicat in data de: 08 Aprilie 2022
Categorii: TVA
 

Situatie de fapt:

PJ din Romania, presteaza servicii (confectii camasi) in sistem lohn, pentru o PJ din IT. Modul de lucru este unul traditional pentru lohn, in sensul ca se trimit materialul si accesoriile cu factura proforma, produsele confectionate se trimit in IT, se inchide proforma si normal, se factureaza manopera.

Acum, PJ din IT ar dori ca PJ din RO sa livreze o parte din camasile produse in sistem lohn (devenite practic produse finite, gata de vanzare), unei alte PJ din spatiul comunitar, in numele PJ din IT, practic sa se desfasoare o tranzactie triunghiulara, cu transport efectuat pe cheltuiala PJ din IT. Normal, inchiderea proformei precum si facturarea manoperei se fac in acelasi mod,cu firma din IT. Produsele livrate ar urma sa fie facturate catre firma cumparatoare de catre firma din IT, care suporta si transporul.

Am vazut in manualul de la Intrastat ca este posibil acest lucru atata timp cat se desfasoara in cadrul comunitatii, dar acesta nu are putere de lege. Exista insa Directiva Europeana 2006/112 art.17, paragraful 2, lit. f care ar interzice acest lucru, dar, din 2006 poate s-au mai schimbat lucrurile.

Intrebare:

Legal, pot face aceasta tranzactie triunghiulara? Exista un temei legal pentru aceasta?

Raspuns partial - Testează gratuit timp de 7 zile!

Putem considera realizarea unei operatiuni triunghiulare, din punct de vedere al TVA, atunci cand sunt indeplinite, cumulativ, urmatoarele conditii:

– Sunt implicate trei persoane impo

Înregistrează-te pentru răspunsul complet

● Alerte Fiscale
● Acces Reviste Bența – Prietenii Fiscalitatii si P. Contabilitatii –
● Acces la baza de date de spețe din toate domeniile de activitate
● Răspundem la orice speță din domeniile fiscalitate, contabilitate și resurse umane
● Dăm răspunsuri personalizate pentru fiecare situație în parte
● Interpretam legislația în așa fel încât să fie pe înțelesul tuturor
● Ai siguranță în relația cu autoritățile
● Te asiguri ca ești în legalitate

Distribuie pagina
Monica Predescu

Articol scris de catre Monica Predescu, in data de 08/04/2022.

Prin înfiinţarea unei societăţi de contabilitate am avut ocazia sa încep practicarea activităţii de contabilitate în urmă cu 25 de ani luând astfel parte la începutul şi la dezvoltarea acestui domeniu în România. Cei peste 500 de clienţi pe care i-am avut în această perioadă, au desfăşurat activităţi în foarte multe domenii, unele colaborări cu aceştia durând de peste 15 ani.

Vezi toate articolele scrise de Monica Predescu