Livrarea de constructii intre persoane juridice

Articol publicat in data de: 22 Ianuarie 2022
Categorii: TVA
 

Situația de fapt:

O societate (persoana juridica) inregistrata in scopuri de TVA – proprietara a unui teren construibil, doreste sa realizeze un proiect imobiliar (case duplex) in vederea vanzarii, obtine Autorizatia de construire si incepe lucrarile de construire. Ulterior, aceasta societate incheie un antecontract de vanzare (sub semnatura privata) cu un client-persoana juridica inregistrata in scopuri de TVA, pentru una dintre case, antecontract care prevede plata esalonata a pretului casei respective, iar pentru transele de plata aferente se intocmesc facturi de avans cu aplicarea mecanismului TVA Taxare inversa (art. 331 alin. 1 si alin. 2 litera g) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal).

Întrebare:

Este corecta intocmirea facturilor de avans (la antecontractul de vanzare) cu TVA Taxare inversa sau facturile de avans trebuie intocmite cu cota TVA de 19%?

Raspuns partial - Testează gratuit timp de 7 zile!

Da, taxarea inversa o veti aplica si pentru facturile de avans in conditiile in care ambele societati sunt inregistrate in scop de TVA normal, conform Art. 316 din Codul fiscal.

Art. 331, al

Înregistrează-te pentru răspunsul complet

● Alerte Fiscale
● Acces Reviste Bența – Prietenii Fiscalitatii si P. Contabilitatii –
● Acces la baza de date de spețe din toate domeniile de activitate
● Răspundem la orice speță din domeniile fiscalitate, contabilitate și resurse umane
● Dăm răspunsuri personalizate pentru fiecare situație în parte
● Interpretam legislația în așa fel încât să fie pe înțelesul tuturor
● Ai siguranță în relația cu autoritățile
● Te asiguri ca ești în legalitate

Distribuie pagina
Ioana – Camelia Predescu

Articol scris de catre Ioana – Camelia Predescu, in data de 22/01/2022.

Avand la baza studii juridice si o specializare in fiscalitate, practic o abordare a spetelor din doua puncte de vedere, fapt ce imi permite o intelegere mai buna in special in cazul spetelor complexe care nu necesita doar cunostinte in domeniul fiscalitatii. In decursul ultimilor 3 ani am avut ocazia sa particip la diferite cursuri si seminarii sustinute de specialisti recunoscuti in domeniul fiscalitatii, ajungand astazi sa pot rezolva o gama variata de spete si sa pot raspunde cu promptitudine la intrebarile clientilor.

Vezi toate articolele scrise de Ioana – Camelia Predescu