Majorarea capitalului social prin aport in creante

Articol publicat in data de: 19 Aprilie 2022
Categorii: Obligatiile persoanelor juridice
 

Situatie de fapt:

O persoana fizica rezidenta roamana detine la un SRL 3293 parti sociale avand o valoare nominala de 15 lei, total detinere 43935 lei din capitalul social reprezentand 50% din capital.

Aceste tiluri se evalueaza la valoarea de piata si primesc o valoare de 6.114.500 lei, respectiv 1,856.83 lei / parte sociala.

Persoana fizica vine cu aceste titluri ca aport in natura la un SA unde mai este actionar, majorand capitalul social la acest SA cu valoarea de 6.114.500 lei. Societaea emite un numar de 2,445,800 actiuni noi * 2.5 lei valoare nomala = 6.114.500 lei.

Intrebare:

Va rugam sa ne spuneti daca in aceasta situatie mai sunt incidente alte prevederi din Codul fiscal in afara de cele de la art 93 (2) m). respectiv daca in legatura cu aceasta opeatiune intervine sau nu un impozit pe venit la persoana fizica pentru diferenta de valoare intre valoarea de 6.114.500 lei si 43.935 lei.

Raspuns partial - Testează gratuit timp de 7 zile!

Actiunile pe care persoana fizica le detine in societatea SRL, si pe care doreste sa le aduca aport la societatea SA, reprezinta pentru acesta o creanta.

Înregistrează-te pentru răspunsul complet

● Alerte Fiscale
● Acces Reviste Bența – Prietenii Fiscalitatii si P. Contabilitatii –
● Acces la baza de date de spețe din toate domeniile de activitate
● Răspundem la orice speță din domeniile fiscalitate, contabilitate și resurse umane
● Dăm răspunsuri personalizate pentru fiecare situație în parte
● Interpretam legislația în așa fel încât să fie pe înțelesul tuturor
● Ai siguranță în relația cu autoritățile
● Te asiguri ca ești în legalitate

Distribuie pagina
Ioana – Camelia Predescu

Articol scris de catre Ioana – Camelia Predescu, in data de 19/04/2022.

Avand la baza studii juridice si o specializare in fiscalitate, practic o abordare a spetelor din doua puncte de vedere, fapt ce imi permite o intelegere mai buna in special in cazul spetelor complexe care nu necesita doar cunostinte in domeniul fiscalitatii. In decursul ultimilor 3 ani am avut ocazia sa particip la diferite cursuri si seminarii sustinute de specialisti recunoscuti in domeniul fiscalitatii, ajungand astazi sa pot rezolva o gama variata de spete si sa pot raspunde cu promptitudine la intrebarile clientilor.

Vezi toate articolele scrise de Ioana – Camelia Predescu