Montaj usi automatizate – monografie contabila

Articol publicat in data de: 14 Iulie 2022
Categorii: Contabilitate , Contributii sociale
 

Situatie de fapt:

SRL, platitor de TVA, cod CAEN 4332, coduri secundare autorizate: 1623, 2512, 4334, 4673.

Activitate:

a) Firma monteaza usi automatizate (de exemplu: de garaj, porti batante, rulouri ferestre). Clientii sunt in mare parte persoane fizice, ei achita doar bancar atunci cand primesc factura, nu detinem casa de marcat (adica am avut, nu am folosit-o deloc in 2 ani si pt a nu mai depune lunar 4109 pe 0 atunci am renuntat la aceasta) – aici noi avem contabilizat doar serviciul (montajul), avem comanda de la client, contractul il avem pentru montaj usa batanta, factura emisa pe montaj in baza contractului si la factura avem atasat deviz serviciu. Achiziitile contabilizate pe 3021/3028, serviciul 704. Nu detinem stoc de materiale ( usi, rulouri, etc) nici de consumabile. Totul se achizitioneaza strict pentru fiecare lucrare in parte.

b) Foarte ocazional vindem usile, portile automatizate fara serviciul de montaj – aici clar comert cu amanuntul ca si inregistrari contabile.

Intrebare:

Care este monografia corecta la acest domeniu?

Este corect sa facem montaj, in baza devizului atasat facturii scadem ce avem pe lucrare intrate in 3021/3028/ + conexele de la salarii aferente acestui serviciu? Sau ar trebui sa avem factura catre client cu 2 pozitii: prima montaj si a doua sa zic vanzare produs (cu adaosul aferent)?

Fiind cod CAEN 4332, am ales varianta fara comert (cand situatia o impune si este doar vanzare in comanda, facem comert clar), dar cand pe comanda avem montaj am ales sa facturam strict serviciul deoarece in acest fel avem peste 80% din CA pe montaj si putem beneficia de facilitatile pentru constructii ( caen 43). Este ok?

Raspuns partial - Testează gratuit timp de 7 zile!

Conform OMFP 1802/2014 privind reglementările contabile, pct. 272 alin. (1) lit. c) stocurile sunt și sub formă de materii prime, materiale și alte consumabile care u

Înregistrează-te pentru răspunsul complet

● Alerte Fiscale
● Acces Reviste Bența – Prietenii Fiscalitatii si P. Contabilitatii –
● Acces la baza de date de spețe din toate domeniile de activitate
● Răspundem la orice speță din domeniile fiscalitate, contabilitate și resurse umane
● Dăm răspunsuri personalizate pentru fiecare situație în parte
● Interpretam legislația în așa fel încât să fie pe înțelesul tuturor
● Ai siguranță în relația cu autoritățile
● Te asiguri ca ești în legalitate

Distribuie pagina
Răzvan Bălteanu

Articol scris de catre Răzvan Bălteanu, in data de 14/07/2022.

Consultant fiscal și expert fiscal judiciar din București, unul dintre fondatorii Asociației "Tax Advisors" și al Grupului Tax Advisors de pe Facebook cu un număr de peste 33,000 de membri.

Vezi toate articolele scrise de Răzvan Bălteanu