Obtinere NIF. Ajustare TVA pentru bunuri (altele decat de capital) si servicii achitate inainte ca persoana impozabila sa devina platitoare de TVA

Articol publicat in data de: 12 Iulie 2019
Categorii: Obligatiile persoanelor juridice , Resurse Umane , TVA
 

Situatie de fapt: 

Un SRL nou infiintat are 3 asociati persoane fizice nerezidente,respectiv de cetatenie italiana si moldoveneasca. Doresc sa inregistreze firma ca platitoare de TVA prin optiune si sa devina singurii salariati ai propriei firme.

La completarea declaratiei pe proprie raspundere in scopul obtinerii calitatii de platitor de TVA, formularul respinge numarul de autentificare al cetateanului din Republica Moldova si ” Codicele fiscal” al cetatenilor italieni.

Intrebare:

1. Se poate intocmi declaratia pe proprie raspundere in scopul inregistrarii ca platitor de TVA prin optiune doar cu CNP sau NIF obtinut de la autoritatile romane? Care sunt pasii de urmat in acest scop?

2. Care sunt conditiile pentru ca acesti asociati sa poata avea calitatea de salariati in SRL? Mentionez ca acestia nu au momentan un domiciliu in Romania.

3. Care sunt conditiile legale pe care trebuie sa le indeplineasca pentru a-si deduce TVA-ul, daca vor achizitiona din Romania si din UE utilajele necesare activitatii, anterior obtinerii calitatii de platitor de TVA ?

Raspuns partial - Testează gratuit timp de 7 zile!

1. Conform Ordinului 167/2019 pentru modificarea şi completarea Ordinului preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 2.856/2017 privind stabilirea criteriilo

Înregistrează-te pentru răspunsul complet

● Alerte Fiscale
● Acces Reviste Bența – Prietenii Fiscalitatii si P. Contabilitatii –
● Acces la baza de date de spețe din toate domeniile de activitate
● Răspundem la orice speță din domeniile fiscalitate, contabilitate și resurse umane
● Dăm răspunsuri personalizate pentru fiecare situație în parte
● Interpretam legislația în așa fel încât să fie pe înțelesul tuturor
● Ai siguranță în relația cu autoritățile
● Te asiguri ca ești în legalitate

Distribuie pagina
ADINA VLAICU

Articol scris de catre ADINA VLAICU, in data de 12/07/2019.

Consultant fiscal, membru al Camerei Consultantilor Fiscali din Romania, cu o experienta in domeniul financiar de peste 15 ani, perioada in care am incercat sa gasesc solutii si raspunsuri la provocarile zilnice din domeniul economic, cu o atitudine proactiva si constienta de faptul ca numai o informare corecta si la timp iti poate asigura in societatea dinamica, contemporana noua, garantia reusitei care se defineste economic prin trei termeni: castig, venit sau profit.

Vezi toate articolele scrise de ADINA VLAICU