Optimizare fiscala din punct de vedere al TVA pentru achizitiile de masini din UE

Articol publicat in data de: 27 Februarie 2019
Categorii: TVA
 

Situatie de fapt:

Societatea are ca domeniu de activitate principala, comert cu autovehicule cod CAEN 4511. Este infiintata in iulie 2018 si este neplatitoare de TVA, insa detine cod special de TVA. Pana in prezent, autovehicule achizitionate in scopul revanzarii aveau TVA deja dedus in tara de provenienta sau vanzatorul nu avea dreptul sa deduca TVA-ul (bunuri cu marja) si astfel nu a fost necesara plata TVA-ului.

In ianuarie 2019 societatea a achizitionat primul autovehicul care nu avea TVA-ul inclus si in mod normal ar trebui platit la ANAF pe baza codului special de TVA (vanzatorul ne-a comunicat cod de TVA valid in VIES). Autovehicul mentionat mai sus NU a fost achizitionat in scopul revanzarii.

Intrebare:

1. In aceasta situatie cum se procedeaza? Trebuie declarata achizitia si platit TVA la ANAF sau este scutita de TVA aceasta achizitie, avand in vedere ca nu este achizitionata in scopul revanzarii?

2. Exista metode, legale bineinteles, prin care se poate evita cumva plata TVA in acest domeniu de activitate?

Raspuns partial - Testează gratuit timp de 7 zile!

Daca nu indepliniti alte conditii privind regimuri speciale de TVA (scutire/marja), nu are relevanta daca autoturismul este tratat ca marfa sau ca mijloc fix. Astfel, indiferent daca il cumpa

Înregistrează-te pentru răspunsul complet

● Alerte Fiscale
● Acces Reviste Bența – Prietenii Fiscalitatii si P. Contabilitatii –
● Acces la baza de date de spețe din toate domeniile de activitate
● Răspundem la orice speță din domeniile fiscalitate, contabilitate și resurse umane
● Dăm răspunsuri personalizate pentru fiecare situație în parte
● Interpretam legislația în așa fel încât să fie pe înțelesul tuturor
● Ai siguranță în relația cu autoritățile
● Te asiguri ca ești în legalitate

Distribuie pagina
Ioana – Camelia Predescu

Articol scris de catre Ioana – Camelia Predescu, in data de 27/02/2019.

Avand la baza studii juridice si o specializare in fiscalitate, practic o abordare a spetelor din doua puncte de vedere, fapt ce imi permite o intelegere mai buna in special in cazul spetelor complexe care nu necesita doar cunostinte in domeniul fiscalitatii. In decursul ultimilor 3 ani am avut ocazia sa particip la diferite cursuri si seminarii sustinute de specialisti recunoscuti in domeniul fiscalitatii, ajungand astazi sa pot rezolva o gama variata de spete si sa pot raspunde cu promptitudine la intrebarile clientilor.

Vezi toate articolele scrise de Ioana – Camelia Predescu