Patiseriile trebuie sa afiseze informatii nutritionale?

Articol publicat in data de: 22 Noiembrie 2022
Categorii: Obligatiile persoanelor juridice
 

Situatie de fapt: 

Avem o informatie primita, va las in paragraf mai jos, cum ca ar fi o lege noua prin care vor fi obligatorii informatii referitoare la declaratii nutritionale. Noi, fiind o societate care produce produse de patiserie si le vinde la diverse locatii proprii, nu stiu daca ne incadram la aceasta lege si daca va fi obligatoriu sa facem si noi analizele pentru aceste valori nutritionale.

,,În contextul publicării în Monitorul Oficial al Ordinului nr. 201/2022 emis de ANPC care impune până la data de 20 decembrie 2022 operatorilor economici care au activitate de comercializare de produse alimentare/mâncăruri nepreambalate indicarea de informații referitoare la declarația nutrițională (valoarea energetică, cantitatea de grăsimi, de acizi grași saturați, de zaharuri și de sare).”

Intrebare:

Ca societate care facem produse de patiserie ( covrigi, placinte, covridogi etc.) si le vindem in locatiile noastre, avem obligatia, pana la termenul impus mai sus, sa avem afisate informatii referitoare la declaratia nutritionala din fiecare produs? 

Raspuns partial - Testează gratuit timp de 7 zile!

Actul normativ mentionat se adreseaza “unitatilor de resturatie colectiva”, asa cum sunt ele definite in Regulamentul (UE) nr. 1.169/2011 al Parlamentului Europe

Înregistrează-te pentru răspunsul complet

● Alerte Fiscale
● Acces Reviste Bența – Prietenii Fiscalitatii si P. Contabilitatii –
● Acces la baza de date de spețe din toate domeniile de activitate
● Răspundem la orice speță din domeniile fiscalitate, contabilitate și resurse umane
● Dăm răspunsuri personalizate pentru fiecare situație în parte
● Interpretam legislația în așa fel încât să fie pe înțelesul tuturor
● Ai siguranță în relația cu autoritățile
● Te asiguri ca ești în legalitate

Distribuie pagina
Ioana – Camelia Predescu

Articol scris de catre Ioana – Camelia Predescu, in data de 22/11/2022.

Avand la baza studii juridice si o specializare in fiscalitate, practic o abordare a spetelor din doua puncte de vedere, fapt ce imi permite o intelegere mai buna in special in cazul spetelor complexe care nu necesita doar cunostinte in domeniul fiscalitatii. In decursul ultimilor 3 ani am avut ocazia sa particip la diferite cursuri si seminarii sustinute de specialisti recunoscuti in domeniul fiscalitatii, ajungand astazi sa pot rezolva o gama variata de spete si sa pot raspunde cu promptitudine la intrebarile clientilor.

Vezi toate articolele scrise de Ioana – Camelia Predescu