Plata diurnelor externe in absenta formularului A1

Articol publicat in data de: 05 August 2020
Categorii: Obligatiile persoanelor juridice , Resurse Umane
 

Situatie de fapt:

Societate de constructii are contracte de prestari servicii in constructii in Franta(cod caen 4120). Trimite muncitorii in Franta in delegare – detasare transnationala (L16/2017) in vederea realizarii acestora cate 4-5 luni pe an, pana se termina lucrarea, apoi salariatii intra in concediu de odihna si apoi sunt suspendati pana se semneaza alte contracte, cand vor pleca iarasi.

Firma are 3 ani vechime si inca de la inceput a procedat asa. Nu a realizat lucrari pe intern decat foarte putin, nesemnificativ. Se acorda salariul in Ro de 3000 lei si diurna de 50 euro/zi. Nu are obtinut formularul A1. Nu este inregistrata fiscal in Franta.

Intrebare:

Exista posibilitatea ca in urma unui control de la finante sa se reconsidere diurnele ca si venituri si sa se impoziteze si daca da , care este baza legala?

Raspuns partial - Testează gratuit timp de 7 zile!

Detaşarea lucrătorilor:

– Lucrătorul detaşat este acel lucrător care, pe o perioadă limitată, îşi desfăşoară munca pe teritoriul unui stat membru altul de

Înregistrează-te pentru răspunsul complet

● Alerte Fiscale
● Acces la baza de date de spețe din toate domeniile de activitate
● Răspundem la orice speță din domeniile fiscalitate, contabilitate și resurse umane
● Dăm răspunsuri personalizate pentru fiecare situație în parte
● Interpretam legislația în așa fel încât să fie pe înțelesul tuturor
● Ai siguranță în relația cu autoritățile
● Te asiguri ca ești în legalitate

Distribuie pagina
Simona Clisu

Articol scris de catre Simona Clisu, in data de 05/08/2020.

Inca din perioada liceului am inteles ca drumul meu in viata va fi legat de contabilitate. Absolventa a unui liceu si mai apoi a unei facultati cu profil economic, activitatea mea a fost si continua sa fie legata de contabilitate, fiscalitate, domeniul financiar. Inca de pe vremea studentiei am avut norocul sa ma angajez intr-o firma de contabilitate unde am capatat experienta necesara pentru ca mai apoi sa-mi infiintez propria societate cu domeniu de activitate in contabilitate si fiscalitate.

Vezi toate articolele scrise de Simona Clisu