Prestari servicii _reclama publicitate_platforma IT – clienti persoane fizice sau juridice

Articol publicat in data de: 09 Mai 2022
Categorii: TVA
 

Situatia de fapt :

O societate comerciala cu sediul in RO inregistrata in scopuri TVA urmeaza sa presteze servicii de reclama si publicitate, promovare pe platforme IT. Firma din RO expune pe aceste platforme IT diferite filmari video si imagini (material live de tip YOUTUBE- produse de firma din RO) pt a promova anumite persoane fizice de tip influncer, iar in urma acestei promovari persoanele respective vor plati o taxa catre platformele de prezentare, iar acestea din urma isi retin un comision si diferenta o vireaza catre o alta platforma PAXUM (de tip PAYPALL) , iar PAXUM vireaza in contul de banca al firmei din RO.

Clientii platformelor de prezentare sunt persoane fizice dar pot fi si persoane juridice, din cate am inteles firma din RO factureaza (?) catre proprietarii platformelor care sunt firme din SUA, Cipru si Anglia. Proprietarii platformei nu cer facturi contracte cu detinatorii platformelor nu exista, doar conditiile contractuale generale ale platformei.

Intrebare:

Va rog sa ma ajutati cu toate informatiile fiscale ce tin de aceasta speta, inclusiv documente pe care trebuie sa le intocmim la incasarea venitului , in mod special, care este regimul TVA .

 

Raspuns partial - Testează gratuit timp de 7 zile!

Serviciile dvs (reclama si publicitate) prestate prin crearea unor clipuri video sau imagini in beneficiul persoanelor fizice sau juridice nu sunt servicii care se incadreaza la categoria serviciil

Înregistrează-te pentru răspunsul complet

● Alerte Fiscale
● Acces Reviste Bența – Prietenii Fiscalitatii si P. Contabilitatii –
● Acces la baza de date de spețe din toate domeniile de activitate
● Răspundem la orice speță din domeniile fiscalitate, contabilitate și resurse umane
● Dăm răspunsuri personalizate pentru fiecare situație în parte
● Interpretam legislația în așa fel încât să fie pe înțelesul tuturor
● Ai siguranță în relația cu autoritățile
● Te asiguri ca ești în legalitate

Distribuie pagina
Cornel Grama

Articol scris de catre Cornel Grama, in data de 09/05/2022.

Expert contabil si consultant fiscal din Cluj Napoca si unul dintre fondatorii si administratorii Asociației “Tax Advisors” și al Grupului Tax Advisors de pe Facebook cu un numar de peste 24.000 de membri.

Vezi toate articolele scrise de Cornel Grama