Prestari servicii intracomunitare

Articol publicat in data de: 12 Aprilie 2021
Categorii: Obligatiile persoanelor juridice , TVA
 

Situatia de fapt:

Intre societatea x din Romania se incheie un contract de prestari servicii respectiv de prelucrare/fabricare schetete metalice (cu materialele partenerului/clientului), cu un partener din Franta. Materialele sunt primite de la client atat din Franta, Germania cat si din Romania. Produsele finite sunt livrate catre client atat in Franta cat si in Germania.

O parte din aceste produse vor fi montate cu muncitorii din Romania. Mentionam faptul ca transportul va fi efectuat atat de client cu masini proprii cat si alti transportator, dar si de societatea noastra care dispune de un tir si cu transportatori interni.

Intrebare:

Fata de cele enumerate mai sus:

1. Care sunt obligatiile noastre din punct de vedere al aplicarii TVA pentru fiecare serviciu in parte (prelucrare/fabricare produse, montaj, livrarea produselor, transportul produselor)?

2. Ce implicatii declarative implica aceste servicii?

3. Ce obligatii sunt cu privire la detasarea transnationala pentru montaj, tinand cont ca un contract este pentru o perioada de 12 luni iar alt contract este pentru o perioada de 36 luni.

4. Care este regimul de TVA aplicat partenerului francez pentru achizitia materialelor din Romania si prelucrate de noi pe teritoriul Romaniei?

Raspuns partial - Testează gratuit timp de 7 zile!

Presupunem ca societatea din Romania este inregistrata in scop de TVA, la fel si clientul/beneficiarul serviciilor din Franta, care ii comunica prestatorului roman codul de inregistrare in scop de

Înregistrează-te pentru răspunsul complet

● Alerte Fiscale
● Acces Reviste Bența – Prietenii Fiscalitatii si P. Contabilitatii –
● Acces la baza de date de spețe din toate domeniile de activitate
● Răspundem la orice speță din domeniile fiscalitate, contabilitate și resurse umane
● Dăm răspunsuri personalizate pentru fiecare situație în parte
● Interpretam legislația în așa fel încât să fie pe înțelesul tuturor
● Ai siguranță în relația cu autoritățile
● Te asiguri ca ești în legalitate

Distribuie pagina
ADINA VLAICU

Articol scris de catre ADINA VLAICU, in data de 12/04/2021.

Consultant fiscal, membru al Camerei Consultantilor Fiscali din Romania, cu o experienta in domeniul financiar de peste 15 ani, perioada in care am incercat sa gasesc solutii si raspunsuri la provocarile zilnice din domeniul economic, cu o atitudine proactiva si constienta de faptul ca numai o informare corecta si la timp iti poate asigura in societatea dinamica, contemporana noua, garantia reusitei care se defineste economic prin trei termeni: castig, venit sau profit.

Vezi toate articolele scrise de ADINA VLAICU