Primirea deciziilor de impunere CASS (pentru perioada activa) dupa radierea unui PFA

Articol publicat in data de: 13 Mai 2019
Categorii: Contributii sociale , PFA / I.I. / I.F.
 

Situatie de fapt:

Profesie libera, expert contabil a desfasurat activitate ca si cabinet individual din anul 2011 pana in septembrie 2018, cand a solicitat radierea din evidentele CECCAR –Tablou de bord sectiunea liber profesionisti, in baza careia ulterior a solicitat radierea din evidenta fiscala si a fost radiat.

Ulterior radierii, in martie 2019 persoana fizica a primit decizii de impunere privind regularizarea CASS pentru anii 2014 si 2015.

Intrebarile formulate in continuare au la baza modificarile aduse Codului de Procedura Fiscala prin O.G. 30/2017, art. 266 alin. (4)1:

„Obligațiile fiscale datorate de debitori, persoane fizice care desfășoară activități economice în mod independent sau profesii libere, precum și asocieri și alte entități fără personalitate juridică, radiați din registrele în care au fost înregistrați potrivit legii, se anulează după radiere, inclusiv în situația în care obligațiile au fost preluate de alți debitori în conformitate cu prevederile art. 23″

Intrebare:

1) Care este data incetarii existentei ca subiect de drept fiscal, a unui contribuabil ce desfasoara activitatea ca profesie liberala si solicita radierea din evidenta fiscala prin depunerea D070 ?

2) Este posibila emiterea ulterior radierii din evidenta fiscala a Deciziilor anuale de regularizare a impozitelor si taxelor datorate pentru activitatea desfasurata in perioada de functionare?

3) Este posibila inspectia fiscala asupra activitatii economice desfasurate ca profesie liberala ulterior radierii acesteia din evidenta fiscala?

Raspuns partial - Testează gratuit timp de 7 zile!

1) Conditie a calitatii de subiect de drept o constituie capacitatea juridica –

“Capacitatea juridica desemneaza

Înregistrează-te pentru răspunsul complet

● Alerte Fiscale
● Acces Reviste Bența – Prietenii Fiscalitatii si P. Contabilitatii –
● Acces la baza de date de spețe din toate domeniile de activitate
● Răspundem la orice speță din domeniile fiscalitate, contabilitate și resurse umane
● Dăm răspunsuri personalizate pentru fiecare situație în parte
● Interpretam legislația în așa fel încât să fie pe înțelesul tuturor
● Ai siguranță în relația cu autoritățile
● Te asiguri ca ești în legalitate

Distribuie pagina
ADINA VLAICU

Articol scris de catre ADINA VLAICU, in data de 13/05/2019.

Consultant fiscal, membru al Camerei Consultantilor Fiscali din Romania, cu o experienta in domeniul financiar de peste 15 ani, perioada in care am incercat sa gasesc solutii si raspunsuri la provocarile zilnice din domeniul economic, cu o atitudine proactiva si constienta de faptul ca numai o informare corecta si la timp iti poate asigura in societatea dinamica, contemporana noua, garantia reusitei care se defineste economic prin trei termeni: castig, venit sau profit.

Vezi toate articolele scrise de ADINA VLAICU